Странке

Шпирић: Одустајање од споразума Додик- Човић-Изетбеговић увлачи БиХ у тешку кризу

„ОДЛУКУ О НАТО НЕЋЕ ДОНОСИТИ ОВА ГАРНИТУРА ПОЛИТИЧАРА – ТО ЈЕ ДУГ ПРОЦЕС“
  • „Ако истекне рок који су потписали лидери СНСД, ХДЗ и СДА, догодиће се оно најгоре за БиХ – Срби ће се окренути једни према другима и разговарати о будућности, исто тако и Хрвати, а онда ће Бошњаци видјети да су они били разарајући детонатор за интегративност БиХ

НИКОЛА Шпирић, потпредсједник СНСД, рекао је да свако одустајање од споразума Милорад Додик-Драган Човић-Бакир Изетбеговић увлачи БиХ у кризу са несагледивим посљедицама.

Шпирић је истакао да још није касно да се сачува тај споразум.

Он је рекао да ће се, ако истекне рок који су потписали лидери СНСД-а, ХДЗ-а и СДА, догодити оно најгоре за БиХ – Срби ће се окренути једни према другима и разговарати о будућности, исто тако и Хрвати, а онда ће Бошњаци видјети да су они били тај разарајући детонатор за интегративност БиХ.

Шпирић је за „Вечерњи лист“ у издању за БиХ каже да се плаши да овакво избјегавање спровођења изборних резултата може произвести веома лоша рјешења која ни за кога неће бити добра у БиХ.

Он је позвао представнике владајућих политичких странака у Српској и ФБиХ да што прије крену у провођење изборних резултата.

Говорећи о формирању Савјета министара БиХ, Шпирић је истакао да начин на који се у посљедње вријеме ствари одвијају даје људима за право да траже и друга демократска рјешења, што није добро.

Мислим да је бошњачка политика – политика унитаризма. Они те савезнике траже и код Срба и код Хрвата, те желе изградити принцип унитарне БиХ. Дакле, државу према принципу један човјек – један глас, према принципу – ми смо Бошњаци доминантна нација“, рекао је Шпирић, који је и делегат у Клубу српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је навео да је то снажан политички вентил Србима и Хрватима да напуштају БиХ.

Шпирић је нагласио да ће се генерално мијењати демографска структура БиХ, а свако опструисање на које су ови из политичког Сарајева пристали заправо је најружнија порука коју могу слати Србима и Хрватима.

Он је рекао да све док политика Бошњака не израсте у оној форми да желе сјести и причати о свим отвореним питањима, у БиХ неће бити лијепог живота ни за њих нити за икога другог.

Шпирић је нагласио да политичку одлуку око НАТО-а „да или не“ неће доносити ова гарнитура политичара јер је то дугорочан процес.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар