Странке

Шпирић: Савез за промјене поново од Српске тражи мандат за обрачун са њом

ГОВЕДАРИЦА РАСПУСТИО ОДБОР СДС У ЧЕЛИНЦУ И ЗА ПОВЈЕРЕНИКА ПОСТАВИО ДРАГАНА МЕКТИЋА
  • „Младен Иванић и Вукота Говедарица против Милорада Додика и Жељке Цвијановић – дакле БиХ против Републике Српске. Убијеђен сам да и овај пут неће бити дилеме и на то указују чланови СДС-а из Челинца којима је Република Српкса дража него освајање власти без ње“

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СНСД-а Никола Шпирић истакао је да су чланови распуштеног Општинског одбора СДС-а у Челинцу указали да је лидер ове странке Вукота Говедарица „спреман жртвовати Републику Српску као што жртвује своје одборе и људе из странке“.

Он истиче да онај ко „једном окрене леђа властитом народу нема шта да тражи на изборима“, те оцјењује да су довољне биле четири године у Сарајеву да Савез за промјене на челу са СДС-ом „покаже право лице“.

„Похлепа за влашћу их је одвела тако далеко да су четири године из Сарајева поткопавали, неријетко и у потпуности игнорисали институције Републике Српске“, навео је Шпирић.

Он истиче да су представници Савеза за промјене „пљували по чему су стигли из Српске да би показали вазалски однос према Сарајеву и да би на различите међународне адресе одаслали поруку да су они неки нови, до сада невиђени Срби, да су свјесни заблуда и грешака својих предака и да су спремни извршавати налоге који би их заузврат одржали на власти“.

Шпирић каже да су представници Савеза за промјене након четири године поново у Републици Српској и да „траже нови мандат за обрачун са њом“.

„Младен Иванић и Вукота Говедарица против Милорада Додика и Жељке Цвијановић – дакле БиХ против Републике Српске. Убијеђен сам да и овај пут неће бити дилеме и на то указују чланови СДС-а из Челинца којима је Република Српкса дража него освајање власти без ње“, рекао је Шпирић.

Предсједник СДС Вукота Говедарица распустио је Општински одбор странке у Челинцу и за повјереника је именовао Драгана Мектића.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар