Странке

Зоран Тегелтија и званично кандидат Српске за предсједавајућег Савјета министара БиХ

ДОДИК: ОЧИТО ЈЕ ДА ЈЕ ОНО У ШТА ЈЕ УПЛЕТЕН ШТРАХЕ БИЛО - НАМЈЕШТАЉКА
  • Милорад ДОДИК: Ради се о балканизацији европске политичке ситуације. Ја се Штрахеу захваљујем на подршци Републици Српској да обезбиједи свој дејтонски статус

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, рекао је да је на данашњој сједници Предсједништва те странке усвојена одлука по којој је Зоран Тегелтија кандидат за предсједавајућег Савјета министара.

Зоран Тегелтија је од данас званично кандидат за предсједавајућег Савјета министара. Та одлука ће бити упућена у даљу процедуру“, истакао је Додик.

Он је навео да је, у складу са раније потписаном заједничком изјавом СНСД-а, ХДЗ-а и СДА, договорено да ће Савез независних социјадемократа, осим предсједавајућег Савјета министара, добити и три министарства – економских односа, саобраћаја и веза и људска права и избјеглице.

Додик је након сједнице предсједништва СНСД прокоментарисао скандал везан за бившег вицеканцелара Аустрије Хајнц-Кристијана Штрахеа.

Нагласио је да вјерује да се ради о намјештаљци и да није било никакве штете за Аустрију од оног што је речено на спорном снимку.

„Ми имамо добру сарадњу и наставићемо да сарађујемо. Очигледно се ради о намјештаљци. Прошло су двије године и није било ниједног потеза од оног што је речено“, рекао је Додик.

Додик је изнио и да мисли да се ради о балканизацији европске политичке ситуације.

„Ја се Штрахеу захваљујем на подршци Републици Српској да обезбиједи свој дејтонски статус“, закључио је.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар