Stranke

Zoran Tegeltija i zvanično kandidat Srpske za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH

DODIK: OČITO JE DA JE ONO U ŠTA JE UPLETEN ŠTRAHE BILO - NAMJEŠTALJKA
  • Milorad DODIK: Radi se o balkanizaciji evropske političke situacije. Ja se Štraheu zahvaljujem na podršci Republici Srpskoj da obezbijedi svoj dejtonski status

MILORAD Dodik, predsjednik SNSD, rekao je da je na današnjoj sjednici Predsjedništva te stranke usvojena odluka po kojoj je Zoran Tegeltija kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Zoran Tegeltija je od danas zvanično kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Ta odluka će biti upućena u dalju proceduru“, istakao je Dodik.

On je naveo da je, u skladu sa ranije potpisanom zajedničkom izjavom SNSD-a, HDZ-a i SDA, dogovoreno da će Savez nezavisnih socijademokrata, osim predsjedavajućeg Savjeta ministara, dobiti i tri ministarstva – ekonomskih odnosa, saobraćaja i veza i ljudska prava i izbjeglice.

Dodik je nakon sjednice predsjedništva SNSD prokomentarisao skandal vezan za bivšeg vicekancelara Austrije Hajnc-Kristijana Štrahea.

Naglasio je da vjeruje da se radi o namještaljci i da nije bilo nikakve štete za Austriju od onog što je rečeno na spornom snimku.

„Mi imamo dobru saradnju i nastavićemo da sarađujemo. Očigledno se radi o namještaljci. Prošlo su dvije godine i nije bilo nijednog poteza od onog što je rečeno“, rekao je Dodik.

Dodik je iznio i da misli da se radi o balkanizaciji evropske političke situacije.

„Ja se Štraheu zahvaljujem na podršci Republici Srpskoj da obezbijedi svoj dejtonski status“, zaključio je.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar