Одабрано Свијет

Ако Бајден победи Трампа – лако се може догодити да државом не влада он већ – потпредседник САД

ПОКАЗУЈЕ ЗНАКЕ СЕНИЛНОСТИ ПА БИ НЕКИ ДА ГА ЗАМЕНЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ЊУЈОРКА КУОМОМ
  • Поборници „велике рокаде“ желе да Ендрју Куомо буде бар потпредседник државе
  • Сви су изгледи да ће у пару са Бајденом изборе ићи – жена. Најбољи рејтинг тренутно има Елизабет Ворен, јер јер подржава 36 одсто странке, али и она већ има преко 70 година
  • На другом месту по популарности у странци је црнкиња-сенатор из Калифорније и Камала Харис, али је она у време страначких прајмериз Бајдену подметала клипове. Зато ју је Бајденова супруга Џил назвала „одвратном“
  • Бајден за свог кандидата за потпредседника САД може узети црнкињу али то неће бити Мишел Обама. Поред осталог и зато што једна од њених кћерки има проблема са полицијом

БИВШИ потпредседник САД Џо Бајден (77), који ће се почетком новембра борити са Доналдом Трампом за положај шефа државе, додатно је у америчкој јавности појачао сумње у своју адекватност.

За време виртуелног округлог стола, рекао је да је пандемија коштала Сједињене Државе живота милиона људи и 85.000 радних места. А реално је до тог дана у САД од Ковид-19 било умрло 85.000 људи док је преко пет милиона остало без посла.

Још му се догодило да умало заспи – у тренутку када се бивша председничка кандидаткиња Хилари Клинтон окренула према њему.

Показало се да га Трумп не зове без разлога „Џо спавалица“.

Према анкетама, Бајден је ипак као председнички кандидат нешто испред Трампа. Додуше, у државама које би могле одлучити о новом председнику САД – Трамп има „благу предност“.

У врху Демократске партије већ има размишљања како да се Бајден као председнички кандидат замени градоначелником Њујорка Ендрјуом Куомом. Или да му се Куомо бар дода за улогу потпредседника државе.

Замена Бајдена Куомоом тешко је изводљива иако многе демократе страхују да он постаје сенилан.

Зато се међу њима разбуктава борба за позицију потпредседника САД. Нимало случајно.

Ако Бајденова сенилност буде прогресирала – потпредседник САД би фактички био важнији у управљању државом, а могао би бити председнички кандидат већ 2024-те.

Ендрју Куомо

Сам Бајден је већ објавио да жели да за улогу потпредседника САД узме – неку жену.

Како ствари међу демократама стоје, лако се може догодити да буде номинована црнкиња. Солидне изгледе имају и жене са левог крила Демократске партије.

Најбољи рејтинг тренутно има Елизабет Ворен, али и она већ има преко 70 година. Њу подржава 36 одсто странке.

Бајден је полукандидовао конгресвумен Стејси Абрамс, црнкињу из Џорџије.

После Ворен на другом месту по популарности у странци је црнкиња-сенатор из Калифорније и Камала Харис, али је она у време страначких прајмериз Бајдену подметала клипове. Зато ју је Бајденова супруга назвала „одвратном“.

Бајден освојио номинацију Демократске партије у доброј мери захваљујући подршци црнаца који чине четвртину бирачког тела демократа (у Јужној Каролини – и више од половине).

Зато му упорно саветују да за потпредседника узме – црнкињу. Он, међутим, сматра да и без тога има црнце на својој страни и жели да привуче страначке левичаре и прогресисте и гласаче са Средњег Запада.

Постојале су претпоставке да би се Бајден могао одлучити за Мишел Обаму која би му сигурно донела гласове иако постоје и упозорења да су и она и њен муж дојадили добром делу Американаца.

Ако и добије понуду, Мишел ће је највероватније одбити. Јер, она и Барак су недавно на североистоку САД купили скупо имање, па обоје гледају где што више зараде.

Она је потписала уговор на 10 милиона долара за мемоаре на којима ради. А постоји још један, можда и важнији разлог.

Једна од њихових кћерки је већ неколико пута завршавала у полицији, а то за каријеру потпредседника САД сигурно не би било баш здраво…

http://fakti.org/alter-america/ako-bajden-pobedi-trampa-lako-se-moze-dogoditi-da-drzavom-ne-vlada-on-vec-potpredsednik-sad

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар