Odabrano Svijet

Američki astronaut En Meklejn prva u istoriji napravilo krivično delo u kosmosu

DOK JE BORAVILA U MSS NEDOZVOLJENO ULAZILA U BANKOVNI RAČUN SVOJE EKS-PARTNERKE
  • Vratila se iz kosmosa tek pre nedelju dana i već je pod istragom NASA. Njena bivša partnerka Samer Vorden podnela žalbu Federalnoj trgovinskoj komisiji, a njena porodica zatražila intervenciju Uprave generalog inspektora NASA

AMERIČKA svemirska agencija NASA otvorila je istragu povodom prvog u istoriji prestupa izvršenog u kosmosu.

NASA svog astronauta En Maklejn (40) sumnjiči da je iz Međunarodne svemirske stanice izvodila nezakonite pristupe ličnim bankovnim računima.

Sasvim precizno, da je nezakonito ulazila na račun svoje bivše supruge Samer Vorden koja živi u Kanzasu, a bila je oficir u obaveštajnoj službi vazduhoplovnih snaga SAD.

Vorden je uočila da njena bivša partnerka zna sve o njenim tekućim kupovinama. Maklejn je potom priznala da je stvarno iz kosmosa imala dostup njenom računu, ali je tvrdila da je naprosto „pratila rashode porodičnog budžeta“.

Vorden je, uprkos tome, podnela žalbu Federalnoj trgovinskoj komisiji, a njena porodica zatražila intervenciju Uprave generalog inspektora NASA, optuživši Maklejn za „krađu ličnih podataka i nedozvoljeni pristup tuđim finansijskim računima“.

Maklejn se vratila na Zemlju prošle nedelje.

Generalnom direktoru NASA je objasnila da je sve radila sa dozvolom Vorden da bi „bila u kursu“ da li njena bivša partnerka uspeva da plaća račune i brine o njihovom „zajedničkom detetu“.

Maklejn je probni pilot i astronaut. Ima čin pukovnika.

Tri puta je boravila u Međunarodnoj svemirskoj stanici.

http://fakti.org/alter-america/americki-astronaut-en-meklejn-prva-u-istoriji-napravila-krivicno-delo-u-kosmosu

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar