Одабрано Свијет

Американци 23. фебруара могу започети војну операцију против Венецуеле

МОСКВА УПОЗОРИЛА ДА САД СПРЕМАЈУ ПРОВОКАЦИЈУ У ВИДУ „ХУМАНИТАРНОГ КОНВОЈА”
  • Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија ЗАХАРОВА подсетила да  су САД 1986-те у Никарагву својим 1контрашима` под маском `хуманитарне помоћи` убациле партију оружја, а да је том операцијом руководио Елиот Абрамс који је постављен за специјалног представника САД за Венецуелу
  • Влада у Каракасу, наравно, бне седи скрштених руку. Већ је објавила да ће избеглицама из Венецуеле, које су сконцентрисане у колумбијском приграничном граду Кукута, досатавити 20.000 пакета помоћи. Истовремено ће на мосту „Симон Боливар“ који спаја две земље организовати концерт у којем ће учествовати домаћи и страни извођачи

ЗА Венецуелу 23. фебруар може бити „дан Д“. Вољом званичног Вашингтона.

Амерички државно-војни врх испланирао је да тога дана отвори границу Венецуеле без дозволе Каракаса са територије Колумбије. За то ће искористити „конвој хуманитарне помоћи“ у којем сви имају инструкцију да се не обазиру на „стоп“ венецуеланских граничара и војника.

Уколико дође до примене силе – Вашингтон ће не само за све `смртне грехове` оптужити власт Николаса Мадура него и искористити прилику за војну интервенцију.

За „Милосрдног анђела“ на други начин.

Ово, наравно, одлично знају не само у руководству Венецуеле.  Москва је план Беле куће, Стејт департмана и ЦИА већ назвала „провокацијом“ и поручила им да би – уместо што се шепуре са мизерном хуманитарном помоћи (коју би делио њихов експонент Хуан Гуаидо) – требало да укину санкције уведене Венецуели и да деблокирају рачуне њених државних фирми.

Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова додатно је разјаснила позицију своје земље:

„Ситуација у Венецуели се развија у забрињавајућем смеру. Опозиција, коју на то подстиче Вашингтон, планира за 23. фебруар догађања која се, у стилу великог Габријела Гарсије Маркеса, могу назвати хроником унапред најављене провокације. План да `хуманитарни конвој` пробије границу и уђе у Венецуелу срачунат је или на изазивање раскола у њеној армији или на жртве које би биле искоришћење за примену силе извана “.

Захарова је навела да су америчке санкције Венецуели од 2013-те нанеле 345 милијарди долара штете и да су срачунате на  изазивање економског колапса те латиноамеричке земље.

Подсетила је да  су САД 1986-те у Никарагву својима под маском `хуманитарне помоћи` убациле партију оружја, а да је том операцијом руководио Елиот Абрамс који је постављен за специјалног представника САД за Венецуелу.

Влада у Каракасу, наравно, бне седи скрштених руку. Већ је објавила да ће избеглицама из Венецуеле, које су сконцентрисане у колумбијском приграничном граду Кукута, досатавити 20.000 пакета помоћи.

Истовремено ће на мосту „Симон Боливар“ који спаја две земље организовати концерт у којем ће учествовати домаћи и страни извођачи.

У режији америчких агената, у међувремену су се огласила петорица „венецуеланских снајпериста“ који су Мадура оптужили за „глад у земљи“. А на директно питање – да ли ће окренути оружје против Мадура – одговорили са „да“.

Сви су ван Венецуеле већ седам дана, а наведена су имена само двојице – Хуан Идалго и Мануел Сифонтес.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/amerikanci-23-februara-mogu-zapoceti-vojnu-operaciju-protiv-venecuele

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар