Svijet

Amfilohije: U Podgorici tvrde da se bore protiv Velike Srbije, a ustoličuju Veliku Albaniju

„TROBOJKA JE I ZASTAVA KRALJA NIKOLE PETROVIĆA, A KOSOVO I METOHIJA JE TEMELJ CRNE GORE“
  • Poricati trobojku, a predstavljati se za ministra Crne Gore ne spada u normalne stvari. Pjesmu „Tamo daleko“ pjeva sva Evropa. Biti protiv te pjesme u Crnoj Gori, i to u ime Crne Gore, postavlja pitanje koja je to Crna Gora? To nije moja i Crna Gora Petrovića. To nije Crna Gora, to je Montenegro
  • Sve ono što se čulo na Kanli kuli smeta toj družini koja je pljunula na kralja Nikolu i odrekli su se onih grobova za oslobođenje Kosova i Metohije 1912. i 1913. godine i veliko je pitanje dokle će ići to odricanje... To je sramna priča o odricanju od Kosova i Metohije i sreća je da je kralj Nikola predao ključeve Dečana tadašnjem mitropolitu, a potom i patrijarhu Gavrilu Dožiću
  • FAKTI: Preračunali su se montenegrini. Misleći da je to njihov topuz – uhvatiše se identiteta. Pustiše sa lanca istoriju. Nikad Srbi – pa i da se slože kako nikad ni oko čega nisu – ne bi mogli da proizvedu antimontenegrinstva koliko već dosad proizvedoše montenegrini-dukljani. Samo napred, milovci! I u vama je naša snaga!

MITROPOLIT crnogorskoprimorski gospodin Amfilohije ocijenio je da je krivična prijava ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, zbog humanitarnog koncerta u Herceg Novom, svjedočanstvo nerazumlja jednog čovjeka, ali i onih koji su ga postvili na to mjesto.

– To je svjedočnstvo nerazumlja ministra kulture i to nije kultura, nego njeno poricanje i nekultura najgore vrste. To nije prvi put od njega i to je znak njegove neobrazovanosti, za šta je i dokaz njegov predlog da ikonu Bogorodice Filermose strpa u onu pećinu. Sve to pokazuje da je on zalutao u kulturu i postavlja se pitanje ko je takvog čovjeka i postavio na to mjesto. Neka Bog da razuma i njemu, ali i vlastima da nađu jednog normalnog čovjeka da bude na tako značajnom mjestu, rekao je mitropolit za „Novi TV“.

Povodom zastave na kocertu, koja je Bogdanoviću takođe sporna, mitropolit Amfilohije kaže da je to crkvena zastava, a trobojka je i zastava kralja Nikole Petrovića.

– Poricati trobojku, a predstavljati se za ministra Crne Gore ne spada u normalne stvari. Pjesmu „Tamo daleko“ pjeva sva Evropa. Biti protiv te pjesme u Crnoj Gori, i to u ime Crne Gore, postavlja pitanje koja je to Crna Gora? To nije moja i Crna Gora Petrovića. To nije Crna Gora, to je Montenegro. Sve ono što se čulo na Kanli kuli smeta toj družini koja je pljunula na kralja Nikolu i odrekli su se onih grobova za oslobođenje Kosova i Metohije 1912. i 1913. godine i veliko je pitanje dokle će ići to odricanje.

To je sramna priča o odricanju od Kosova i Metohije i sreća je da je kralj Nikola predao ključeve Dečana tadašnjem mitropolitu, a potom i patrijarhu Gavrilu Dožiću, a njih smo našli kod nogu Svetoga Petra. Dakle ključevi Metohije su u Cetinjskom manastiru, a oni koji se toga odriču odriču se izvorne i prave Crne Gore. Oni mogu da rade šta hoće, ali Kosovo i Metohija ostaju sastavni dio Crne Gore, kao što je to bilo od vremena Vojislavljevića, Balšića, pa sve do Petrovića. Kosovo i Metohija je temelj Crne Gore. Oni koji se svega toga odriču bore se protiv, kako kažu, Velike Srbije, ali ustoličuju Veliku Albaniju, dodao je mitropolit.

On je istakao da mu je javljeno da su nedavno Šiptari upali i u manastir Bešku, ali nijesu domaći, nego iz Skadra i Amerike.

– Upali su u hram tvrdeći da je to njihovo. Slično se dogodilo i u Svaču, sjedištu Jovana Vladimira, jer i to oni smatraju albanskim i čitav prostor sve do Bara. Njihov sunarodnik iz Ostrosa prisvaja i crkvu na Rumiji, a Vlada Crne Gore prijeti da će da sruši taj hram. Ne razumijem u ime čega oni to hoće da ruše, zaključio je mitropolit.

https://www.in4s.net/mitropolit-amfilohije-o-bogdanovicu-odrekli-se-kralja-nikole-ustolicuju-veliku-albaniju/

https://mitropolija.com/2019/08/15/mitropolit-amfilohije-nekultura-najgore-vrste-crnogorskog-ministra-kulture-video/

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar