Svijet

Anadolija: Iz Skoplja stigla dojava da se na Erdogana sprema atentat tokom posjete Balkanu

DOLAZAK TURSKOG LIDERA U SARAJEVO I PREDIZBORNI SKUP – NISU OTKAZANI
  • Zamjenik truskog premijera Bekir BOZDAG: On se ne plaši prijetnji smrću. Erdogan je predsjednik Turske, vođa turske nacije, čuvar pravde, hrabar glas potlačenih, onaj koji voli narod, zastavu, domovinu i državu

OBAVJEŠTAJNE agencije dobile su dojavu da bi na predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji sutra treba da doputuje u posjetu Bosni i Hercegovini, mogao biti izvršen atentat.

Turskim obavještajnim agencijama dojavljeno je da osobe turskog porijekla, tokom Erdoganove posjete Balkanu u narednom periodu, pripremaju atentat na turskog predsjednika.

Na osnovu dojava iz različitih izvora, sigurnosne snage pokrenule su istragu. Trenutno su u toku detaljne obavještajne aktivnosti, a nema konkretnih informacija o danu, lokaciji kao ni o načinu izvođenja mogućeg atentata.

Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u glavnom gradu Makedonije, Skoplju.

Zamjenik premijera Turske i glasnogovornik vlade te zemlje, Bekir Bozdag, nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu, izjavio je kako Erdogan nije neko ko se plaši prijetnji smrću.

Naglasio je da je Erdogan predsjednik Turske, vođa turske nacije, čuvar pravde, hrabar glas potlačenih, onaj koji voli narod, zastavu, domovinu i državu.

Kazao je da znaju da postoje krugovi koji žele da unište turskog predsjednika Erdogana.

Bozdag je podsjetio da je predsjednik Turske do danas prevazišao mnoge prijetnje i prepreke i pokvario mnoge zamke i igre.

I tako će, kako je kazao, i nastaviti.

„Dojava atentata na našeg predsjednika nije ništa novo, stalno postoje“, rekao je Bozdag.

(Anadolija)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar