Главно Свијет

Асанж се пред судом у Лондону мучио и да се присјети свог имена

БИО ЈЕ СВЈЕЖЕ ОБРИЈАН, У ТЕГЕТ ОДЈЕЛУ ПРЕКО СВЈЕТЛОПЛАВОГ ЏЕМПЕРА И БИЈЕЛЕ КОШУЉЕ
  • Судији рекао да није у стању да разборито размишља, али изговорио: „Не разумијем како је то правично, ја не могу ништа да истражим, не могу да приступим ниједном свом документу. Веома је тешко ту гдје сам

ОСНИВАЧ Викиликса Џулијан Асанж био је данас прилично збуњен кад се појавио пред судом у Лондону и мучио се чак да се присјети чак и свог имена и својих година.

Он се данас појавио свјеже обријан, без дуге браде коју је имао посљедњи пут када је виђен у јавности у мају и када је осуђен на затворску казну од 50 недјеља због тога што је прекршио услове условне слободе, пренио је Ројтерс.

Изгледао је као да је доброг здравља, са уназад очешљаном сиједом косом, у тегет одијелу преко свијетлоплавог џемпера и бијеле кошуље.

Он је, међутим, мрмљао и муцао неколико секунди док је давао податке о свом имену и датуму рођења на почетку прелиминарног саслушања.

Када га је судија на крају рочишта питао да ли зна шта се дешава, одговорио је: „Не баш“, пожаливши се на услове у затвору и рекавши да није у стању да размишља разборито.

„Не разумијем како је то правично, ја не могу ништа да истражим, не могу да приступим ниједном свом документу. Веома је тешко ту гдје сам“, изјавио је.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар