Одабрано Свијет

Борис Џонсон у болници због вируса корона– биће и на респиратору

ДАУНИНГ СТРИТ: ХОСПИТАЛИЗОВАН ЈЕ ЗАТО ШТО И ПОСЛИЈЕ ДЕСЕТ ДАНА ИМА „СИМПТОМЕ БОЛЕСТИ“
  • Елизабета Друга се поводом епидемије обратила нацији и Комонвелту и, подсјетивши на Други свјетски рат, нагласила: „Упркос чињеници да смо се и раније сусретали са проблемима, овај је другачији… Овог пута удружујемо снаге са свим народима свијета и користимо сјајна достигнућа науке и наше инстинктивно осећање за лијечење. Успећемо – и тај успјех ће припасти свакоме од нас“

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон (55) хоспитализован је 5. априла ради поновног тестирања на коронавирусну инфекцију.

Даунинг Стрит је потврдио Џонсонов одлазак у болницу, наводећи да он и даље – 10 дана након што инфекција била потврђена – има „симптоме болести“.

Британски медији преносе да ће Џонсон бити „и на респиратору“..

Њему је 27. марта, дијагностификован коронавирус.

Он је тада тврдио да има лакше симптоме и да ће наставитги да ради у самоизолацији.

Међутим, 3. априла признао да још има грозницу.

Британска краљица Елизабета Друга због епидемије коронавируса подсјетила сународнике на Други свјетски рат.

У телевизијском обраћању Британцима и становницима  Комонвелта прочитала је апел из велике дворане Виндзора док је поред ње био само оперативац у посебном заштитном одијелу – са маском и рукавицама.

Нагласила је да је тренутна ситуација подсјећа на њену радио поруку коју је, заједно са својом покојном сестром Маргарет, упутила британској дјеци која су евакуисана због бомбардовања земље од стране нацистичке Њемачке 1940. Потом је рекла:

„Упркос чињеници да смо се и раније сусретали са проблемима, овај је другачији … Овог пута удружујемо снаге са свим народима свијета и користимо сјајна достигнућа науке и наше инстинктивно осећање за лијечење. Успећемо – и тај успјех ће припасти свакоме од нас“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар