Одабрано Свијет

Чавушоглу: С-400 су напросто бољи од америчких система Patriot

ЧЕМЕЗОВ: АНКАРА ЖЕЛИ ЈОШ НЕКЕ НАШЕ ПВО-СИСТЕМЕ И ПРОТИВТЕНКОВСКО НАОРУЖАЊЕ
  • Шеф турске дипломатије упозорио да ће Анкара – ако не буду успостављене планиране сигурне зоне у северној Сирији и ако претње Турској са те стране не престану – започети више пута одлагане војне операције „источно од Еуфрата“. Против Курди који су за Сједињене Државе блискоисточни Шиптари и у Анкари су тога потпуно свесни
  • ФАКТИ:  Ако је Турска заиста одлучила да купи и друге руске ракетне ПВО системе – она ће их купити јер Москва нема ни један разлог да јој их не прода. Лако је замислити каква ће – кад то реално крене – услдити дрека и скика у врху Сједињених Држава и НАТО. За уши малих нормалних народа неће бити лепше музике…

МИНИСТАР спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу изјавио је да су руски зенитни ракетни системи С-400 бољњи и напреднији од америчких система «Patriot».

Истовремено је открио да ће С-400 бити постављени на предвиђене тачке почетком наредне године.

Вашингтону је – не само у своје име, наравно – поручио да ће Анкара одговорити ако САД због С-400 посегну за антитурским санкцијама.

Чавушоглу је потврди ода је Доналд Трамп недавно у осаки обећао Реџепу Тајипу Ердогану да санкција неће бити и да Турска неће бити искључена из програма производње авиона пете генерације F-35.

Турски министар је продемонстрирао да се Анкара и са неспостављеним С-400 осећа јачом и самоуверенијом.

Упозорио је да ће Турска – ако не буду успостављене планиране сигурне зоне у северној Сирији и ако претње Турској са те стране не престану – започети више пута одлагане војне операције „источно од Еуфрата“.

Чавушоглу није посебно наглашавао да ће то бити рат против сиријских Курда који су под америчком контролом и заштитом.

Курди су за Сједињене Државе блискоисточни Шиптари и у Анкари су тога потпуно свесни. И немају више никаквих илузија.

Зато нимало не изненађује што је Сергеј Чемезов, генерални директор „Ростеха“, главне руске војне корпорације, изјавио да јеАнкара заинтересована и за још неке руске ПВО системе и противтенковско наоружање.

И што је додао да Москва и Анкара настављају преговоре о производњи неких компоненти С-400 у турским војним фабрикама. Плус: делова за авионе и хеликоптере и оклопна борбена возила.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/cavusoglu-s-400-su-naprosto-bolji-od-americkih-raketnih-sistema-patrior

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар