Video Svijet

Crnački nemiri nisu više samo crnački – zahvatili već 35 gradova SAD

U NEKIM GRADOVIMA VEĆINU AGRESIVNIH ČINE DOŠLJACI – ANTIFA „TERORISTIČKA ORGANIZACIJA“
  • Dosad preko 1.700 uhapšenih u 22 grada. Trećina svih privedenih – u Los Anđelesu
  • Otkrilo se da su se (u Mineapolisu) ubijeni crnac Džordž Flojd i policajac-ubica Derek Šovin veoma dobro poznavali. Jer, punih 17 godina su zajedno radili kao „izbacivači“ u jednom noćnom klubu. Flojd kao unutrašnji, a Šovin kao spoljni

CRNAČKE demonstracije – koje su počele nakon policijskog ubistva crnca Džordža Flojda u Mineapolisu – već su zahvatile 35 velikih i srednjih gradova SAD.

Već su i na ulicama Sijetla, San Franciska, Los Anđelesa, Čikaga, Njujorka, Bostona, Nju Orleansa, Las Vegasa i niza drugih.

Policija je već uhapsila preko 1.700 ljudi u 22 grada.

Indikativno je da je trećina pohapšena u Los Anđelesu!

Nemiri traju već pet dana iako u nekoliko gradova nasrpam demonstranata – pored policije – stoje i pripadnici Nacionalne garde.

Donald Tramp je ocijenio da je to nedovoljno i pozvao je gradove i države čiji guverneri i gradonačelnici pripadaju Demokratskoj stranci da angažuju Nacionalnu gardu prije nego što bude kasno.

Svom apelu-zahtjevu dodao je i ovo obrazloženje:

„Demokrate koje upravljaju gradovima i državama SAD trebalo bi da obrate pažnju na to kako su juče zaustavljeni radikalni lijevi anarhisti u Mineapolisu. Nacionalna garda je odradila odličan posao.

Prema njegovim riječima, u suzbijanje nemira uključeno je oko 5 hiljada boraca Nacionalne garde SAD.

Varnicu je ukresalo policijsko ubistvo u Mineapolisu crnca Džordža Flojda. Čudno ubistvo: pritiskom koljenom u vrat žrtve.

A to koljeno je utoliko čudnije – ili manje čudno! – što se razotkrilo da su se Flojd i policajac-ubica Derek Šovin veoma dobro poznavali. Jer, punih 17 godina su radili kao „izbacivači“ u jednom noćnom klubu.

Flojd kao unutrašnji, a Šovin kao spoljni.

Kako se ispostavilo, žrtva i ubica su nekada bili kolege i radili kao izbacivači u jednom od noćnih klubova Mineapolisa. Međutim, to nije jedina `zagonetka` vezana za „crni majdan“ u tom gradu iz kog je sve krenulo.

Gradonačelnik Mineapolisa, Džejkob Frej, izjavio je da većina najagresivnijih demonstranata uopšte ne živi u njegovom gradu. A ni u okolnim.

„Izazivači nereda nisu stanovnici Mineapolisa. Došli su sa strane da bi u ovome učestvovali“.

Melvin Karter, prvi čovjek susjednog grada (Sent-Pola), izjavio je takođe da su akteri nemira „stigli iz drugih (američkih) država“.

Tramp ne krije da američke službe bezbjednosti izmaju saznanja da u nemirima najaktivnije učestvuju pripadnici pokreta Antifa i već zatražio da bude proglažen za terorističku organizaciju.

Predsjednik SAD čak naglašava da demontracije povodom ubistva Flojda „predvode Antifa i drugi ljevičarski ekstremisti“.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar