Svijet

Da li je Vojska Crne Gore sa nekih mjesta uklonila svoje pripadnike srpske nacionalnosti?

IN4S: REČENO IM – BEZ POSEBNOG OBRAZLOŽENJA - DA NE DOLAZE NA POSAO „DO DALJEG“
  • Ministar odbrane Predrag BOŠKOVIĆ  tvrdi da se to nije dogodilo: „U VCG će uvijek biti mjesta za sve nacije i religije,za one koji ovu državu doživljavaju kao svoju i nemaju rezervnu, koji će uvijek stati u odbranu svoje države. Nebitna je nacija i religija, već samo odnos prema državi

POSLIJE hapšenja sveštenstva Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem, crnogorska vlast je odlučila da se obračuna i sa profesionalnim pripadnicima Vojske Crne Gore srpske nacionalnosti, objavio je portala In4s.

Prenio je da su svi vojnici srpske nacionalnosti, koji su bili raspoređeni na dužnostima obezbjeđenja vojnih objekata i magacina, širom Crne Gore, usmeno obaviješteni –  bez ikakvog obrazloženja da ne dolaze na posao do daljeg.

Riječ je o dužnostima koja se obavljaju uz obavezno nošenje zaduženog naoružanja i municije. Oni su, na taj način, razoružani i poslati kući, a na njihovo mjesto su navodno došli pripadnici Vojske Crne Gore crnogorske i bošnjačke nacionalnosti.

Mediji navode i da je ministar odbrane Predrag Bošković, u više navrata, uputio direktivu starešinama da utiču po dubini na one pripadnike Vojske Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, da promjene svoju nacionalnu pripadnost ukoliko ne žele da budu odstranjeni iz službe.

Ministar Bošković je negirao danas pisanje pojedinih medija u Crnoj Gori da su pripadnici srpske nacionalnosti dobili otkaze.

Bošković tvrdi da niko u Vojsci Crne Gore nije dobio otkaz zbog srpske nacionalnosti, prenio je podgorički portal CdM.

On je rekao da su iste ili slične dezinformacije plasirane u svim prethodnim godinama na portalu Sputnjik i srpskim medijima.

„Ono što sam tada, poručujem i sada: da će u VCG biti mjesta za sve nacije i religije, one koji ovu državu doživljavaju kao svoju i nemaju rezervnu, koji će uvijek stati u odbranu svoje države. Nebitna je nacija i religija, već samo odnos prema državi“, rekao je Bošković.

Dio crnogorskih medija objavio je da su pojedini pripadnici VCG podobijali otkaze, zbog sumnje da bi u slučaju većih nereda mogli da se okrenu protiv države.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar