Odabrano Svijet

Demokrate sad optužuju Trampa da je vršio pritisak na Zelenskog – opet bi impičment

NJIHOVI MEDIJI TVRDE DA JE OSAM PUTA VRŠIO PRITISAK NA PREDSEDNIKA UKRAJINE POVODOM BAJDENA
  • Demokrate i `duboka država` namirisali `krv` – ne obaziru se ni na izjavu šefa ukrajinske diplomatije Vadima Pristajka da predsednik SAD nije vršio pritisak na Vladimira Zelenskog
  • Trampov tim pokušava da dokaže da je Hanter Bajden, sin njegovog verovatno glavnog rivala na predsedničkim izborima naredne godine, umešan u korupciju u Ukrajini, a da ga je tata-Džoe preko Petra Porošenka zaštitio

POKAŽE li istraga da je Donald Tramp vršio pritisak na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da istraži delovanje bivšeg američkog potpredsednika oa Bajdena i njegovog sina Hantera, tada bi Trampov opoziv bio jedina opcija, rekao je predsednik Obaveštajnog komiteta Predstavničkog doma američkog Kongresa Adam Šif.

„Ako predsednik SAD stopira vojnu pomoć dok istovremeno pokušava da zastraši stranog lidera da učini nešto zabranjeno kako bi napakostio protivniku tokom predsedničke kampanje, tada bi to bio jedini odgovarajući lek za zlo koje takvo ponašanje predstavlja”, rekao je Šif.

Ovaj demokrata ranije nije pozivao na Trampov opoziv, ali izjava za CNN pokazuje da je promenio mišljenje.

Šif je 25. juna izjavio da je jedini način da Tramp napusti predsedničku funkciju da bude poražen na sledećim izborima.

Druge demokrate, uključujući kandidatkinju za predsednika Elizabet Voren, pozvali su vođstvo Demokratske stranke da odmah zatraži Trampov opoziv.

Tramp je odbacio sve `ukrajinske optužbe`, dodajući da je reč o još jednom politički motivisanom napadu.

Brojni američki mediji, kako se navodi, optužuju Belu kuću za pritisak na Ukrajinu kako bi istražila Bajdenovig sina Hantera, koji je radio za jednu ukrajinsku gasnu kompaniju od 2014. kada je njegov otac bio potpredsednik Baraka Obame.

Tramp tvrdi da je sa Zelenskim razgovarao o tome da Amerika ne želi da njeni ljudi kao što su potpredsednik Džo Bajden i njegov sin doprinose korupciji koja već postoji u Ukrajini.

Umereniji američki mediji priznaju da on nije išao toliko daleko da prizna da je sa Zelenskim razgovarao o potencijalnom kandidatu za predsednika američke demokratske stranke Džou Bajdenu i Bajdenovom sinu Hanteru tokom telefonskog razgovora 25. jula, što je suština pritužbe uzbunjivača protiv Trampa.

Američki mediji ranije su preneli da je jedan uzbunjivač iz redova obaveštajne zajednice podneo prijavu generalnom inspektoru američkih obaveštajnih službi, uznemiren zbog obećanja koje je Tramp, navodno, dao izvesnom stranom lideru.

Tramp je naglasio da moguće obustavljanje američke pomoći Ukrajini nema nikakve veze sa „skandalom sa Bajdenom“. Čak je naglasio da on želi da evropske zemlje više pomažu Ukrajini.

List The Wall Street Journal objavio je Tramp od Zelenskog osam puta tražio da Kijev pomogne njegovom pravnom zastupniku Rudolfu Đulijaniju da istraži delovanje Bajdena i njegovog sina u Ukrajini.

Džo Bajden je navodno od prethodnog predsednika Ukrajine, Petra Porošenka, traži da smeni državnog tužioca zato što je vodio istragu o Hanterovim vezama sa ukrajinskom državnom gasnom kompanijom.

Demokrate su krenule u napad uprskos tome što je ministar spoljnih poslova Ukrajine, Vadim Pristajko, izjavio da Tramp nije vršio pritisak na Zelenskog.

Tramp se sinoć ponovo oglasio i obećao da će razmotriti mogućnost da učini javnim sadržaj svog razgovora sa Zelenskim:

„Odlučićemo kako da objavimo ono o čemu smo razgovarali. Imali smo odličan razgovor“.

http://fakti.org/alter-america/demokrate-sad-optuzuju-trampa-da-je-vrsio-pritiasak-na-zelenskog-opet-bi-impi%C4%8Dment

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar