Svijet

Đukanović najavio borbu protiv SPC, Srbije i Rusije do – zadnjeg daha

ZA SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU TVRDI DA JE „ADUT IZ RUKAVA“ BEOGRADA I MOSKVE
  • Tvrdi da SPC Srbiji i Rusiji služi da pokušaju da ponove ono što im nije uspjelo na dan izbora prije četiri godine
  • Obećava, kao da već nema Miraševu „CPC“: „Vrlo ću uvjereno, do zadnjeg daha, raditi na obnovi Crnogorske pravoslavne crkve“. I kao da mu pola Crne Gore na litijama nije pokazalo šta misli i o njemu i njegovoj „Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi“

MONTENEGRINSKI predsjednik u Podgorici Milo Đukanović rekao je u intervjuu Prvoj TV da će se do svog zadnjeg daha boriti za „obnovu Crnogorske pravoslavne crkve“.

Pritom je – više nego očekivano jer drugu `municiju` više i nema – naveo da je SPC adut iz rukava Moskve i Beograda“!

Još je dodao da SPC Srbiji i Rusiji služi da pokušaju da ponove ono što im nije uspjelo na dan izbora prije četiri godine.

Izjavio je da vjeruje da će epidemija virusa korona biti narednog mjeseca pod kontrolom, te da ne razmišlja o odgađanju izbora. Potom se kumrovački đak i militantni ateista vratio na ono što ga najviše `svrbi`:

Crnogorska crkva je nestala nakon nestanka crnogorske države. Crnogorska država se obnovila 2006. Logično je danas razmišljanje kako objediniti sve pravoslavne vjernike“.

U nastavku se pozabavio svojim montenegrinskim i režimskim sitnim vezom:

Ova država smatra da raspolaže obimnom dokumentacijom koja govori da je značajna imovina nastala do 1918. godine, izgrađena iz budžeta ili prilozima, a koja ima kulturno-istorijska svojstva i morala bi biti državna. Pa je na krajnje sumnjiv način u katastar upisana na imena nekih privatnih ili javnih lica. Ne želimo niti jednu čašu koja je tuđa, ali nećemo prepustiti nešto što je naše“, poručio je Đukanović.

Dodao je da je ubjeđen da je SPC u početku krenula sa idejom da odbrani svetinje od države kojoj ta dobra pripadaju, ali da su se sada pojavili drugi zainteresovani.

To su adrese koje su bile aktivne i na izborima 2016. godine, a sada su te dvije adrese našle na istom poslu, pa su te dvije adrese sada našle da ponove ono iz 2016. godine. Svjesni su da to ne mogu da urade sa istim igračima, odnosno prosrpskim i proruskim partijama, i izvukli su crkvu kao posljednji adut iz rukava. Zbog toga je vrh SPC bagatelisao dobre ponude sa crnogorskih adresa, jer je sada instruisana od ovih adresa kako bi se promijenila vlast. A kada se to desi, onda nema ni Crne Gore. SPC služi anticrnogorskim interesima i pokušava da se stavi u ulogu nekoga ko je nadređen Crnoj Gori“, kazao je Đukanović.

Kao provjereni manipulat, pridodao je: „SPC može da bude samo ravnopravna sa ostalim vjerskim zajednicama i ni zarez više od toga“.

A on sve radi na tome da je ne samo spusti „zarez“ i „tačku“ ispod ostalih, nego i da je uništi.

Inače, govoreći o formulaciji „ludački pokret“, koju je ranije upotrebio za masovne litije širom Crne Gore, Đukanović je kazao da ne zna kako bi drugačije nazvao one koji ruše državu kojoj žive, i koji ruše svoj dom.

U tom kontekstu je ponovio: „Vrlo ću uvjereno, do zadnjeg daha, raditi na obnovi Crnogorske pravoslavne crkve“.

http://fakti.org/posrbljene-vesti/montenegrinska-metastaza-djukanovic-nanavio-borbu-protiv-spc-srbije-i-rusije-do-zadnjeg-daha

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar