Одабрано Свијет

Двојица кључних потпредсједника владе Италије подржавају побуну Француза против Макрона

ЛИДЕР ПОКРЕТА ПЕТ ЗВЈЕЗДИЦА ЛУИЂИ ДИ МАЈО: „ЖУТИ ПРСЛУЦИ, НЕ ПОПУШТАЈТЕ!“
  • Лидер Лиге Матео САЛВИНИ који је и министар унутрашњих послова: „Подржавам поштене грађане (Француске) који протестују против предсједника који влада против свог народа“

ДВА потпредсједника италијанске владе – Луиђи ди Мајо и Матео Салвини – подржали су грађански покрет Жути прслуци у Француској који од 17. новембра демонстрирају незадовољство општом државном политиком предсједника Емануела Макрона.

„Жути прслуци, не попуштајте!“, навео је Ди Мајо, лидер Покрета пет звјездица на блогу своје странке.

„Подржавам поштене грађане који протестују против предсједника који влада против свог народа“, навео је Салвини, лидер десне странке Лига, али је додао да „снажно осуђује“ насиље које је избило на посљедњим протестима у Француској.

Ди Мајо, који је такође осудио насиље на протестима, оцијенио је да Макронова влада није на висини очекивања народа и додао да неке политичке одлуке у Француској могу да утичу и на Европу.

Према његовим ријечима, француска Влада је као и многе владе присутна само да би представљала интерес елите и привилегованих, а не интерес народа.

Ди Мајо је додао да је у Италији то сада преокренуто и позвао француске Жуте прслуке да то учине и у својој земљи.

„Рађа се нова Европа, а то је Европа жутих прслука, покрета и директне демократије, то је тешка борба коју можемо заједно да водимо“, рекао је Ди Мајо поново позивајући Жуте прслуке да не попусте.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар