Odabrano Svijet

Dvojica ključnih potpredsjednika vlade Italije podržavaju pobunu Francuza protiv Makrona

LIDER POKRETA PET ZVJEZDICA LUIĐI DI MAJO: „ŽUTI PRSLUCI, NE POPUŠTAJTE!“
  • Lider Lige Mateo SALVINI koji je i ministar unutrašnjih poslova: „Podržavam poštene građane (Francuske) koji protestuju protiv predsjednika koji vlada protiv svog naroda“

DVA potpredsjednika italijanske vlade – Luiđi di Majo i Mateo Salvini – podržali su građanski pokret Žuti prsluci u Francuskoj koji od 17. novembra demonstriraju nezadovoljstvo opštom državnom politikom predsjednika Emanuela Makrona.

„Žuti prsluci, ne popuštajte!“, naveo je Di Majo, lider Pokreta pet zvjezdica na blogu svoje stranke.

„Podržavam poštene građane koji protestuju protiv predsjednika koji vlada protiv svog naroda“, naveo je Salvini, lider desne stranke Liga, ali je dodao da „snažno osuđuje“ nasilje koje je izbilo na posljednjim protestima u Francuskoj.

Di Majo, koji je takođe osudio nasilje na protestima, ocijenio je da Makronova vlada nije na visini očekivanja naroda i dodao da neke političke odluke u Francuskoj mogu da utiču i na Evropu.

Prema njegovim riječima, francuska Vlada je kao i mnoge vlade prisutna samo da bi predstavljala interes elite i privilegovanih, a ne interes naroda.

Di Majo je dodao da je u Italiji to sada preokrenuto i pozvao francuske Žute prsluke da to učine i u svojoj zemlji.

„Rađa se nova Evropa, a to je Evropa žutih prsluka, pokreta i direktne demokratije, to je teška borba koju možemo zajedno da vodimo“, rekao je Di Majo ponovo pozivajući Žute prsluke da ne popuste.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar