Свијет

Ердоган: Ако се заљуља Турска заљуљаће се и Босна и Херцеговина

ОДБАЦИО ТВРДЊУ ОПОЗИЦИОНОГ ЛИДЕРА ДА БИ МУСЛИМАНИ ТРЕБАЛО ДА САМИ СЕБЕ ПРЕИСПИТАЈУ
  • „Турска нема другог опредјељења осим да буде снажна. Исто тако, ни турски народ нема другог опредјељења осми да буде јединствен, да братство овог народа буде снажно… Турска је име посљедње луке у коју ће се, када им је тешко, склонити бројна њена браћа од Балкана до Кавказа, од Туркестана до Африке“

ПРЕДСЈЕДНИК Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је у граду Кочелију да је Турска за милионе људи широм свијета симбол мира, благостања и повјерења те нагласио да, „ако се пољуља Турска, пољуљаће се и Сирија, Ирак, Јемен, Либија, Аракан, Босна и Херцеговина“, јавља агенција Анадолија.

Ердоган се обратио окупљеним грађанима у сјеверозападном турском граду Кочелију, а том приликом се осврнуо и на актуелна дешавања.

„Они који прстом пријете Турској, најбоље би било да узму књиге и прочитају историју. Они који нама пријете на начин да ‘не смијемо прећи западно од Босфора’, нека најприје оду и науче историју ове земље”, поручио је Ердоган и додао:

„Турска нема другог опредјељења осим да буде снажна. Исто тако, ни турски народ нема другог опредјељења осми да буде јединствен, да братство овог народа буде снажно“, казао је Ердоган.

Према његовим ријечима, Турска је име посљедње луке у коју ће се, када им је тешко, склонити бројна њена браћа од Балкана до Кавказа, од Туркестана до Африке.

„Пољуља ли се Турска“, рекао је Ердоган, „пољуљаће се и Сирија, Ирак, Јемен, Либија, Аракан, Босна и Херцеговина“.

Нагласио је такође да, ако ослаби турски народ, ослабиће и палестинско питање, као и питање Јерусалима.

Ердоган је упутио и жестоке критике на рачун Кемала Киличдароглуа, лидера турске опозиционе Републиканске народне странке (ЦХП), који је недавно, говорећи о посљедњем терористичком нападу на двије џамије на Новом Зеланду, у којем је убијено најмање 50 особа, изговорио скандалозну реченицу, те рекао да би „муслимани требали себе преиспитати“.

„Један подлац током џума-намаза на Новом Зеланду убија 50 наше браће. Лидер ЦХП-а излази и каже како би ‘муслимани себе требали преиспитати’. Ти би најприје требао да преиспиташ сам себе“, поручио је Ердоган.

(Анадолија)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар