Odabrano Svijet

Jedni Ukrajinci bi da Ukrajina bude „Rus“ sa engleskim kao državnim jezikom, drugi prave Hitlerovu paradu na Crenom trgu

BIVŠI SUDIJA VEĆ PIŠE USTAV ZA „RUS“ ČIJE BI DRUGO IME BILO „FEDERAL REPUBLIC OF RUTHENIA“
  • Kijevski studio Starni Games napravio stratešku video-igru pod nazivom Strateški um: Blickrig, u kojoj će igrači predvoditi vojsku Adolfa Hitlera i imati priliku da bace Evropu na kolena i da blickrig protiv SSSR ne samo učine uspešnim, nego i da – posle „pobede“ – prirede paradu na Crvenom trgu

U UKRAJINI – istovremeno i paralelno – postoje tri Ukrajine: rusofobsko-unijatska, sa jezikom prepunim polonizama, Malorusija i ruska Novorusija, koja zahvata sve što je levo od Dnjepra – od Harkova do Odese.

Rusofobski deo bio je po volji i SSSR, i Hitleru, a sada je i Amerikancima koji preko njega drže celu zemlju u statusu svog protektorata.

Eksponent te Ukrajine Denis Nevjadomski, koji je sveže penzionisani sudija, objavio je da je počeo da piše ustav zemlje koja treba da bude preimenovana u „Rus“, tačnije – u „Federativnu Republiku Rus“ u kojoj bi državni jezik bio – engleski.

Čak je predložio i englesku verziju imena nove države: Federal republic of Ruthenia.

Svaka federalna jedinica bi imala pravo na svoj jezik, a „Rus“ imala dvodomi parlament koji bi se zvao (kao i u SAD) – kongres.

Pravosudni sistem bio bi – kao i američki i britanski – zasnovan na precedentnom pravu.

Ideju da Ukrajina promeni ime u „Rus“ dao je, inače, kijevski advokat Andrej Fedur.

Samo, ima i gorih Ukrajinaca. naročito među onima čiji su očevi i dedovi ratovali na Hitlerovoj strani.

Kijevski studio Starni Games napravio stratešku video-igru pod nazivom Strateški um: Blickrig, u kojoj će igrači predvoditi vojsku Adolfa Hitlera i imati priliku da blickrig protiv SSSR ne samo učine uspešnim, nego i da – posle pobede – prirede paradu na Crvenom trgu.

Videoigra nudi alternativnu verziju ishoda Drugog svetskog rata.

Kreatori igre obećavaju 16 istorijskih bitaka i četiri bitke iz alternativne istorije.

Ne kriju da su dozvolili da se neke bitke završe drugačije nego što je bilo u stvarnosti.

Faktički: omogućili su da Hitlerov Vermaht baci Evropu na kolena.

http://fakti.org/globotpor/jedni-ukrajinci-bi-da-ukrajina-bude-rus-sa-engleskim-kao-drzavnim-jezikom-drugi-prave-hitlerovu-paradu-na-crvenom-trgu

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar