Свијет

Кремљ: Путину је прва стигла рођенданска честитка Милорада Додика

ПРОСЛАВИЋЕ 66-ТИ СА ПОРОДИЦОМ, ПРИЈАТЕЉИМА И НАЈБЛИЖИМ САРАДНИЦИМА
  • Међу онима који су му лично честитали – и Александар Вучић и израелски премијер Бењамин Нетањаху
  • Путин је прошле године на рођендан одржао савјетовање са члановима националног Савјета безбједности. Прије три године, 2015-те, Путин је 7. октобра играо хокеј, а 2014-те је рођендан провео у сибирској тајги
  • Прошле године су њемачки бизнисмени Путину поклонили дрес своје фудбалске репрезентације и статуету Лава Јашина. У једном вашингтоном ресторану су спремили пицу Hot Like Putin („Оштра, као Путин“), а Британац Ендрју Картрајт честитао је тада руском лидеру рођендан преко плаћеног огласа у листу The Daily Telegraph

КРЕМЉ је објавио да је 66-ти рођендан Владимиру Путину – поред Александра Вучића – лично честитало више лидера других земаља.

То су учинили: предсједник Узбекистана Шавкат Мирзијојев, предсједник Киргизије Соронбај Жеенбеков, предсједник Азербејџана Илхам Алиев, предсједник Таџикистана Емомали Рахмон, предсједник Белорусије Александар Лукашенко, премијер Јерменије Никол Пашињан, предсједник Казахстана Нурсултан Назарбајев и предсједник владе Израела Бењамин Нетањаху.

Поводом рођендана руског лидера у Кремљ је стигло и неколико десетина државничких поздравних телеграма.

Прес-служба руског председника саопштила је да му је прво стигла честитка – предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, изјавио је да ће уз шефа државе данас бити породица, пријатељи и најближи сарадници.

Нагласио је да су и многе од „личних честитки“ биле дијелом у функцији дрежаних послова`.

Путин је прошле године на рођендан одржао савјетовање са члановима националног Савјета безбједности.

Прије три године, 2015-те, Путин је 7. октобра играо хокеј, а 2014-те је рођендан провео у сибирској тајги.

Иначе, прошле године је предсједник Туркменије – Гурбангула Бердимухамедов – руском лидеру за рођендан поклонио куче под именом Вјерни.

Прошле године су њемачки бизнисмени Путину поклонили дрес своје фудбалске репрезентације и статуету Лава Јашина, а у једном вашингтоном ресторану су спремили пицу Hot Like Putin („Оштра, као Путин“).

Британац Ендрју Картрајт честитао је тада Путину рођендан преко плаћеног огласа у листу The Daily Telegraph.

Путин ријетко пије, али обавезно са кинеским лидером Си Ђинпингом. Вотка с њим је и пријатељски гест и дио руске државне традиције и протокола.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар