Odabrano Svijet

Kurc posle izborne pobede: „U Nemačkoj je đavolski teška ekonomska situacija“

NJEGOVA AUSTRIJSKA NARODNA PARTIJA OSVOJILA 38,4 ODSTO GLASOVA, DRUGOPLASIRANI – 21,5 ODSTO
  • Novi-stari austrijski kancelar nije objasnio šta ima u vidu pod „đavolski teška“, ali je pomenuo rizik otpuštanja sa posla i upozorio da predstoje teška vremena

KONZERVATIVNA Austrijska Narodna partija – čiji je lider donedavni kancelar Sebastijan Kurc – pobednik je prevremenih izbora.

Osvojila je 38,4 odsto glasova. Drugoplasirana je Socijaldemokratska partija sa 21,5 odsto, a treća – Austrijska partija slobode sa 17,3 odsto.

Lider ove poslednje – Norbert Hofer – već je izjavio da ona prelazi u opoziciju i da će pretrpeti transformaciju koja će „mnoge pozitivno iznenaditi“.

Kurc je priznao da nije očekivao ovako dobar rezultat i naglasio:

„Skinuti smo u maju sa vlasti, prošli četiri teška meseca, i danas su nas glasači ponovo vratili svojim glasovima. Ovo je istorijski rezultat, jer nikada nije bilo ovakve razlike između OVP kao prve, i drugih stranaka“.

U nastavku je još istakao: „Osvojili smo ogromno povjerenje, koje je ujedno i velika odgovornost koju prihvatamo uz veliko poštovanje. Obećavam da ćemo učiniti sve da opravdamo ukazano poverenje i radimo najbolje što možemo za dobrobit Austrije“.

Međutim, mnogo veću pažnju sveta privukla je njegova tvrdnja da je u Nemačkoj „đavolski loša ekonomska situacija“.

Nije se upustio u obrazlaganje zašto misli da je baš „đavolski loša“. Samo je dodao:

„Pred nama je mnogo iskušenja. Zbog situacije u Nemačkoj – pojavila se pretnja nezaposlenosti. Tu je i Bregzit. To su izazovi koji imaju uticaj i na Austriju. Predstoje nam teška vremena“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/kurc-posle-pobede-na-izborima-u-nemackoj-je-djavolski-teska-ekonomska-situacija

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar