Odabrano Svijet

Lavrov: Amerikanci počinju da razmeštaju oružje u kosmosu

UPOZORIO I DA SE SAD SPREMAJU DA ISTUPE IZ SPORAZUMA O ZABRANI NUKLEARNIH PROBA
  • Vašingtona odbio predlog Moskve da se uspostavi univrzalni moratorijum na postavljanje oružja u kosmosu
  • Sergej LAVROV: Neke zemlje pokušavaju da prekroje istoriju Drugog svetskog rata da bi Rusiju lišile uloge „garanta posleratnog svetskog poretka… Lansira se i koncepcija `jednakosti totalitarizama`. Iza toga se krije i namera da se Rusija proglasi za revizionističku silu koja ugrožava prosperitet takozvanog slobodnog sveta

SJEDINJENE Države su počele da rade razmeštanju oružja u kosmosu – upozorio je Sergej lavrov u autorskom tekstu napisanom za časopsi „Rusija u globalnoj politici“.

Tekst šefa ruske diplomatije objavljen je pod naslovom „Svet na raskršću i sistem međunarodnih osnoda budućnosti“.

Tekst objavljuje i zvanični sajt Ministarstva inostranih poslova RF, a u njemu se naglašava da je  Vašingtona odbio predlog Moskve da se uspostavi „univrzalni moratorijum na postavljanje oružja u kosmosu“.

Vršilac dužnosti koordinatora delovanja svih američkih obaveštajnih službi Džozef Megvajer izjavio je 20-og avgusta da Rusija i Kina „smetaju interesima SAD  u kosmosu“ i optužio Moskuv i Peking „gomilaju oružje u svemiru“.

Lavrov je, inače, naveo i da se SAD spremaju za istupanje iz sporazuma o zabrani nuklearnih proba.

Ruski ministar je izneo pretpostavku da Amerikanci rade na likvidaciji svega što im je vezivalo ruke u oblasti naoružanja, uključujući i strateško.

Lavrov je u istom autorskom tekstu ocenio da neke zemlje pokušavaju da prekroje istoriju Drugog svetskog rata da bi Rusiju lišile uloge „garanta posleratnog svetskog poretka“.

Prema njegovim rečima, najaktivniji su oni koji žele da sebi prigrabe pobedu u Drugom svetskom ratu i da umanje ulogu SSSR u uništavanju fašizma, brišući iz pamćenja ljudi „podvig Crvene armije“.

U tome je poseban cilj: opravdavanje politike onih koji su sa Zapada podsticali Hitlera:

„Lansira se i koncepcija `jednakosti totalitarizama`. Iza toga se krije i namera da se Rusija proglasi za revizionističku silu koja ugrožava prosperitet takozvanog slobodnog sveta“.

http://fakti.org/mid/lavrov-amerikanci-pocinju-da-razmestaju-oruzje-u-kosmosu

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar