Svijet

Lihtman: Novi predsjednik SAD biće Džo Bajden – Tramp u novembru gubi

VAŠINGTONSKI PROFESOR ISTORIJE DOSAD OSAM PUTA POGAĐAO ISHOD GLAVNIH AMERIČKIH IZBORA
  • Alan LIHTMAN koristi sopstveni sistem „13 ključeva“ sa isto toliko pitanja. Ako je odgovor na šest ili više „da“ – pobjeđuju onaj ko već drži vlast i njegova stranka. A pošto je na toliko pitanja ovoga puta odgovor „ne“ – on tvrdi da Amerika 3. novembra dobija novog predsjednika
  • Lihtman se pogađanjem ishoda američkih predsjedničkih izbora bavi od 1984-te i omanuo je samo jednom. Kada je prognozirao da će predsjednik SAD postati demokrata Al Gor, a postao je – republikanac Džordž Buš mlađi…

ALAN Lihtman, profesor na Američkom univerzitetu u Vašingtonu, koji je predvidio izbor osam predsjednika, pa i pobjedu Donalda Trampa 2016-te, dao je prognozu i za predsjedničke izbore u SAD zakazane za 3. novembar.

On predviđa da će novi predsjednik SAD biti Džozef Bajden.

Lihtman koristi svoj sopstveni sistem „13 ključeva“ da bi odredio pobjednika. Ti ključevi uzimaju u obzir ekonomske faktore, položaj predsjedničkih kandidata, socijalne prilike u SAD, nemire, skandale. Uz to, važnom smatra i ličnu harizmu kandidata.

„Tajna je – rekao je Lihtman – u držanju u fokusu opšte slike stanja stvari. Bez obraćanja pažnje na ankete, analitiku, dnevna kolebanja – uzlete i padove – rejtinga predsjedničkih kandidata“.

On naglašava: ako se na šest ili više pitanja (iz „ključeva“) odgovara sa „da“ – pobjeđuje onaj ko trenutno drži vlast. I obrnuto: ako je odgovor na šest ili više pitanja „ne“ – pobjeđuje pretendent na Bijelu kuću iz opozicije.

Vašingtonski profesor-pogađač tvrdi, dakle, da će Donald Tramp ostati bez drugog mandata u Bijeloj kući.

Lihtman se pogađanjm ishoda američkih predsjedničkih izbora bavi od 1984-te i omanuo je samo jednom. Kada je prognozirao da će predsjednik SAD postati demokrata Al Gor, a postao je – republikanac Džordž Buš mlađi…

Tramp je sinoć izjavio da ni Moskva ni Peking ne žele da on bude ponovo izabran za predsjednika Sjedinjenih Država.

Tako je odreagovao na tvrdnju šefa američkog Nacionalnog centra za kontrašpijunažu i bezbjednost Vilijama Evanine da Rusija pokušava da ocrni Bajdena i da „promoviše Trampovu (novu) predsjedničku kandidaturu.

http://fakti.org/alter-america/pogadjac-lihtman-tramp-u-novembru-gubi-novi-predsednik-sad-bice-dzo-bajden

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar