Одабрано Свијет

Макрон позвао земље ЕУ да се обједине и супротставе утицају Русије, Кине и САД

СКОРЕ ИЗБОРЕ ЗА ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ НАЗВАО НАЈВАЖНИЈИМ НАКОН 1979.
  • Плашећи бираче, француски председник рекао и ово: „Руси и Американци никада још нису овако наметљиво финансирали партије деснице. Суочени смо са егзистенцијалним претњама. Ми после ових избора морамо утврдити европску повељу и европску стратегију за наредних пет година“

НЕ ЦВЕТАЈУ руже ЕУ-глобалистима, па су се уочи избора за Европарламент окрнули омиљеном `спорту` – плашењу бирача и производњи непријатеља.    

Емануел Макрон позвао је земље Европске уније да се обједине да би могле да се супротставе утицају Русије, Кине и Сједињених Држава.

Француски председник страшило им је овако `насликао`:

„Или ћемо одлучити да се изделимо и постати терен на којем Кинези, Руси и Американци остварују свој утицај и воде своје игре, или ћемо одлучити да успоставимо своју контролу и будемо суверени“.

Макрон је ово рекао у истовременом интервјуу новинарима 40 француских регионалних издања. Па у наставку упозорио:

„Ово су најважнији избори за Европски парламент након 1979-те. Руси и Американци никада још нису овако наметљиво финансирали партије деснице. Суочени смо са егзистенцијалним претњама. Ми после ових избора морамо утврдити европску повељу и европску стратегију за наредних пет година“.

Макрон је указао да је Стивен Бенон, бивши главни политички саветник Доналда Трампа, повезан са француским „десним популистима“.

Изговорио је ово тако као да „десне популисте“ дискредитују контакти са Американцем какав је Бенон.

Макрон је посебно нагласио да је дошло до побољшавања француско-немачких односа и да  њега и Ангелу Меркел повезује „међусобно уважавање и заједничко продуктивно деловање“.

Прошле недеље је функционер Бундестага Клаус Ернст – реагујући на претње америчког амбасадора у Берлину, Ричарда Гренела, немачком бизнису укљученом у градњу гасовода Северни ток-2 – поручио Вашингтону да Немачка није америчка колонија.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/makron-pozvao-zemlje-eu-da-se-objedine-i-suprotstave-uticaju-rusije-kine-i-sad

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар