Свијет

Макронов рецепт: Уочи првомајских демонстрација у Паризу превентивно похапшено 165 људи

ИЗВЕО НА УЛИЦЕ 7.500 ПОЛИЦАЈАЦА КОЈИ СУ БАЦАЛИ СУЗАВАЦ И ДИМНЕ БОМБЕ, ПА ТУКЛИ – СВЕ ОДРЕДА
  • Новинарка руске новинске агенције РИА Новости Викторија Иванова задобила неколико удараца пендреком по глави и рукама. Ништа јој није помогло што је око руке имала повез на којем је писало „Pressa“ 

СУКОБИ демонстраната и полиције избијали су више пута данас у Паризу, гдjе су се хиљаде људи окупиле поводом Међународног дана рада под строгим мjерама безбjедности.

У Паризу је распоређено скоро 7.500 полицајаца, а у близини жељезничке станице Монпарнас полиција је бацaла сузавац и димне бомбе.

Потом је почела да бије „све одреда“.

Међу демонстрантима су и групе у црно обучених људи који скандирају слогане против полиције.

Многи демонстранти носе жуте прслуке и синдикалне заставе.

Припадници покрета Жути прслуци придружили су се традиционалном првомајском протесту синдиката да би показали заједничко одбацивање економске политике предсједника Емануела Макрона.

Француске власти су упозориле да би „радикални активисти“ могли да се придруже протестима и изазову насиље налик оном на протестима жутих или првомајским демонстрацијама у претходне двије године.

На овом протесту је неколико удараца пендреком – по глави и рукама – задобила и допсиница руске новинске агенције РИА Новости Викторија Иванова. У том моменту је мобилним снимала оно што се догађало око ње.

Ништа јој није помогло што је око руке имала повез на којем је писало „Pressa“.

Полиција је превентивно похапсила у Паризу 165 људи.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар