Одабрано Свијет

Меркел: Немачка и Француска ће у наредним недељама одиграти улогу која ће потврдити да је Европа наша будућност

ПРИ ПРВОМ СУСРЕТУ СА МАКРОНОМ ОД ПОЧЕТКА ПАНДЕМИЈЕ – ЈЕДНО ДРУГОМ СЕ САМО КЛАЊАЛИ
  • „Живимо у озбиљним временима. Услови које смо имали раније били су релативно предвидљиви и лаки у поређењу са изазовима са којима смо данас суочени... Јединство Немачке и Француске позитивно утиче на Европу, што ће дати позитиван подстицај развоју Европске уније
  • Немачка канцеларка раније оценила да је пандемија коронавируса за Европску унију најозбиљнији изазов у ​​њеној историји и да је показала колико је Европа рањива

АНГЕЛА Меркел и Емануел Макрон први пут су се срели од почетка корона-пандемије.

И, нису се руковали. Само су се једном другом наклонили неколико пута.

Немачка канцеларка је одмах потом рекла да се Европска унија суочава са невиђеним економским изазовима због пандемије коронавируса.

У наставку је додатно нагласила и упозорила:

„Живимо у озбиљним временима. Услови које смо имали раније били су релативно предвидљиви и лаки у поређењу са изазовима са којима смо данас суочени. С једне стране, пандемија је сама по себи велики проблем, а с друге стране су економски изазови повезани с њом какве нисмо познавали деценијама, а вероватно и никада“.

Напоменула је да се Немачка и Француска надају да ће у наредним недељама „одиграти улогу која ће потенцирати да је Европа наша будућност“.

Према Меркел, Немачка и Француска ће радити на томе да Европа „са сачуваним здрављем прође кроз кризу епидемије„. Упркос томе што ће та криза „још дуго времена имати негативан утицај.

Немачка канцеларка је нагласила да јединство Немачке и Француске позитивно утиче на Европу, што ће дати позитиван подстицај развоју Европске уније.

Додала је да ће „свет након пандемије бити другачији“ и указала на потребу да се остваре климатски циљеви ЕУ.

„Морамо постати суверенији у дигитализацији. Морамо разговарати о значају дигиталног суверенитета иако не можемо све радити сами. Међутим, морамо одлучити шта можемо радити и решавати сами“.

Меркел је раније оценила да је пандемија коронавируса за Европску унију најозбиљнији изазов у ​​њеној историји и да је показала колико је ЕУ рањива.

ФАКТИ

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар