Свијет

Милов војни аташе у Загребу на величању и слављењу „Олује“ у Книну

ОШТРЕ РЕАКЦИЈЕ ЛИДЕРА ЦРНОГОРСКЕ ОПОЗИЦИЈЕ, УКЉУЧУЈУЋИ И ОНЕ КОЈИ НИСУ СРБИ
  • Небојша МЕДОЈЕВИЋ: „Официр Војске Црне Горе на прослави ратних злочина против српског народа у акцији Олуја. Као етнички Црногорац и борац за суверену Црну Гору од 1989. године, данас осјећам стид због издајничког поступања марионетске Владе Црне Горе. Зло вријеме. Али све пролази, а истина остаје“
  • Славен РАДУНОВИЋ, Нова српска демократија: „Нека ме више нико не пита како могу да не навијам за репрезентацију. Ово није Црна Гора, ово је отјелотворење Секулине, Павелићеве и Мусолинијеве НДЦГ. Ова Црна Гора нема ништа са оном на чију се славу и традицију позива. Црна Гора која се гради на антисрпству и која слави прогон 250.000 српских цивила не служи својим држављанима на част, него за бруку“

ВЕЛИЧАЊУ и слављењу хрватских злочина почињених у „Олуји“ у Книну је присуствовао и војни аташе подгоричког монтенегринског режима у Загребу Иван Машуловић.

Неочекивано? Уопште не!

Заправо, више него очекивано јер је режима Мила Ђукановића не просто на антисрпским позицијама него и мутира у својеврсно политичко хрватство.

Упркос томе, на појаву Машуловића у Книну одреаговале су вође црногорске опозиције.

Чак и лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић који је на Твитеру је написао да је посреди „велеиздаја“:

„Официр Војске Црне Горе на прослави ратних злочина против српског народа у акцији Олуја. Као етнички Црногорац и борац за суверену Црну Гору од 1989. године, данас осјећам стид због издајничког поступања марионетске Владе Црне Горе. Зло вријеме. Али све пролази, а истина остаје“.

Сличног мишљења је и Славен Радуновић из Нове српске демократије:

„Присуство црногорског официра на прослави „Олује“ доказ је да актулени режим кад дотакне морално дно, почне да копа како би се спустио још ниже. Управо смо, у директном преносу ХРТ-а са тврђаве у Книну, имали прилику да видимо како представник Црне Горе, уз усташку иконографију и заставе „За дом спремни“, слави годишњицу највећег етничког чишћења у Европи, након Другог свјетског рата. Нека ме више нико не пита како могу да не навијам за репрезентацију. Ово није Црна Гора, ово је отјелотворење Секулине, Павелићеве и Мусолинијеве НДЦГ. Ова Црна Гора нема ништа са оном на чију се славу и традицију позива. Црна Гора која се гради на антисрпству и која слави прогон 250.000 српских цивила не служи својим држављанима на част, него за бруку“, сматра Радуновић.

Његов партијски колега Јован Вучуровић запитао је да ли је ово официр војске Црне Горе на „усташком пиру у Книну“, гдје се славе злочини, геноцид над српским народом, протјеривање 250.000 људи, клање цивила, где се величају Павелић, Лубурић, Францетић…

„Да ли се ово шаље нека порука Србима из Црне Горе када се представник ове власти налази раме уз раме са Готовином, Маркачем и другим зликовцима? И да ли, у ствари, ова власт и може бити другачија кад је за своју идеју водиљу одабрала Секулу Дрљевића“, написао је Вучуровић.

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је у Книну да 23 године након војно-полицијске операције „Олуја“, Хрватска шаље Србији и српској мањини поруке истине, сарадње и мира, али да Хрватска жели и истину о великосрпској агресији.

С друге стране, предсједник Србије Александар Вучић јуче је оцијенио да је мотив „Олује“ „мржња, политика Хрватске која је хтела државу без Срба, као што је Хитлер хтео свет без Јевреја“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар