Svijet

Milov vojni ataše u Zagrebu na veličanju i slavljenju „Oluje“ u Kninu

OŠTRE REAKCIJE LIDERA CRNOGORSKE OPOZICIJE, UKLJUČUJUĆI I ONE KOJI NISU SRBI
  • Nebojša MEDOJEVIĆ: „Oficir Vojske Crne Gore na proslavi ratnih zločina protiv srpskog naroda u akciji Oluja. Kao etnički Crnogorac i borac za suverenu Crnu Goru od 1989. godine, danas osjećam stid zbog izdajničkog postupanja marionetske Vlade Crne Gore. Zlo vrijeme. Ali sve prolazi, a istina ostaje“
  • Slaven RADUNOVIĆ, Nova srpska demokratija: „Neka me više niko ne pita kako mogu da ne navijam za reprezentaciju. Ovo nije Crna Gora, ovo je otjelotvorenje Sekuline, Pavelićeve i Musolinijeve NDCG. Ova Crna Gora nema ništa sa onom na čiju se slavu i tradiciju poziva. Crna Gora koja se gradi na antisrpstvu i koja slavi progon 250.000 srpskih civila ne služi svojim državljanima na čast, nego za bruku“

VELIČANJU i slavljenju hrvatskih zločina počinjenih u „Oluji“ u Kninu je prisustvovao i vojni ataše podgoričkog montenegrinskog režima u Zagrebu Ivan Mašulović.

Neočekivano? Uopšte ne!

Zapravo, više nego očekivano jer je režima Mila Đukanovića ne prosto na antisrpskim pozicijama nego i mutira u svojevrsno političko hrvatstvo.

Uprkos tome, na pojavu Mašulovića u Kninu odreagovale su vođe crnogorske opozicije.

Čak i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević koji je na Tviteru je napisao da je posredi „veleizdaja“:

„Oficir Vojske Crne Gore na proslavi ratnih zločina protiv srpskog naroda u akciji Oluja. Kao etnički Crnogorac i borac za suverenu Crnu Goru od 1989. godine, danas osjećam stid zbog izdajničkog postupanja marionetske Vlade Crne Gore. Zlo vrijeme. Ali sve prolazi, a istina ostaje“.

Sličnog mišljenja je i Slaven Radunović iz Nove srpske demokratije:

„Prisustvo crnogorskog oficira na proslavi „Oluje“ dokaz je da aktuleni režim kad dotakne moralno dno, počne da kopa kako bi se spustio još niže. Upravo smo, u direktnom prenosu HRT-a sa tvrđave u Kninu, imali priliku da vidimo kako predstavnik Crne Gore, uz ustašku ikonografiju i zastave „Za dom spremni“, slavi godišnjicu najvećeg etničkog čišćenja u Evropi, nakon Drugog svjetskog rata. Neka me više niko ne pita kako mogu da ne navijam za reprezentaciju. Ovo nije Crna Gora, ovo je otjelotvorenje Sekuline, Pavelićeve i Musolinijeve NDCG. Ova Crna Gora nema ništa sa onom na čiju se slavu i tradiciju poziva. Crna Gora koja se gradi na antisrpstvu i koja slavi progon 250.000 srpskih civila ne služi svojim državljanima na čast, nego za bruku“, smatra Radunović.

Njegov partijski kolega Jovan Vučurović zapitao je da li je ovo oficir vojske Crne Gore na „ustaškom piru u Kninu“, gdje se slave zločini, genocid nad srpskim narodom, protjerivanje 250.000 ljudi, klanje civila, gde se veličaju Pavelić, Luburić, Francetić…

„Da li se ovo šalje neka poruka Srbima iz Crne Gore kada se predstavnik ove vlasti nalazi rame uz rame sa Gotovinom, Markačem i drugim zlikovcima? I da li, u stvari, ova vlast i može biti drugačija kad je za svoju ideju vodilju odabrala Sekulu Drljevića“, napisao je Vučurović.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Kninu da 23 godine nakon vojno-policijske operacije „Oluja“, Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira, ali da Hrvatska želi i istinu o velikosrpskoj agresiji.

S druge strane, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je ocijenio da je motiv „Oluje“ „mržnja, politika Hrvatske koja je htela državu bez Srba, kao što je Hitler hteo svet bez Jevreja“.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar