Свијет

Министарство одбране Кине: Сједињене Државе су главна пријетња свјетском поретку

ОДРЕАГОВАЛО НА ИЗВЈЕШТАЈ ПЕНТАГОНА О КИНЕСКОМ ВОЈНОМ РАЗВОЈУ И ЦИЉЕВИМА
  • Портпарол Министарства одбране Кине Ву ЋИАН: „Вишегодишње искуство показује да су САД покретач регионалних немира, рушилац међународног поретка и разарач свјетског мира… Током посљедњих 20 година незаконито су започеле ратове у Ираку, Сирији и Либији. Агресивне акције Вашингтона проузроковале су смрт преко 800 хиљада људи, десетине милиона биле су присиљене да постану избјеглице

ПЕКИНГ је увјерен да главна пријетња међународном поретку долази из Вашингтона, рекао је Ву Ћиан, портпарол кинеског Министарства одбране.

Овим ријечима је прокоментарисао извјештај Пентагона Конгресу САД о кинеском војном развоју и циљевима.

Новинска агенција Синхуа пренијела је и ове Ћианове ријечи:

„Вишегодишње искуство показује да су Сједињене Државе покретач регионалних немира, рушилац међународног поретка и разарач свјетског мира“.

Подсјетио је да су током посљедњих 20 година Сједињене Државе незаконито започеле ратове у Ираку, Сирији и Либији.

Агресивне акције Вашингтона проузроковале су смрт преко 800 хиљада људи, десетине милиона биле су присиљене да постану избјеглице, рекао је Ћиан.

Портпарол кинеског војног врха назвао је поменути извјештај Пентагона још једним доказом да Вашингтон жели да оцрни Пекинг и оружане снаге његове земље.

Позвао је Сједињене Државе да се према кинеској националној одбрани понашају објективно и рационално и престану са лажним извјештајима и тврдњама.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар