Одабрано Свијет

Моралес: Америка би да своју `хуманитарну помоћ` претвори у тројанског коња за упад у Венецуелу

ПРЕДСЕДНИК БОЛИВИЈЕ: „ЗАШТИТИТИ ВЕНЕЦУЕЛУ ЗНАЧИ ЗАШИТИТИТИ СУВЕРЕНИТЕТ Ј. АМЕРИКЕ“
  • Марија ЗАХАРОВА: Амерички „хуманитарни“  конвој треба да буде изговор за примену силе ради свргавања са власти садашњег легитимног председника Венецуеле Николаса Мадура. САД  планирају да украјинску фирму „Атонов“ искористе за дотурање оружја венецуеланској опозицији… Биће то, навероватније, оружје набављено у једној од источноевропских земаља – тешки митраљези, бацачи граната, ракете које се лансирају `са рамена` и муниција за стрељачко наоружање и артиљерију“

ПРЕДСЕДНИК Боливије Ево Моралес упозорио је да Американци своју `хуманитарну помоћ` Венецуели покушавају да претворе у Тројанског коња.

„За жаљење је – нагласио је Моралес –  што се хуманитарна помоћ користи за траојанског коња за упад у Венецуелу и изазивање рата. Латиноамеричка браћа не смеју бити помагачи у тој војној интервенцији.  Заштитити Венецуелу значи – заштитити суверенитет Латинске Америке“.

Американци `хуманитарни` упад у Венецуелу планирају за 23. фебруар. Међутим, то – у сваком случају – неће успети да ураде у тишини и уз свеопште аплаузе.

Портпаролка Министарства иностраних послова Русије марија Захарова упозорила је да Вашингтон за 23. фебреуар спрема „велику провокацију на граници Венецуеле“.

Указала је да насилни пробој „такозваног хуманитарног конвоја“ – са територије Колумбије у Венецуелу – може испровоцирати, поред свега осталог, масовне сукобе присталица и противника актуелене власти у Каракасу.

Захарова је упозорила: „Тај конвој треба да буде изговор за примену силе ради свргавања са власти садашњег легитимног председника Венецуеле (Николаса Мадура)“.

Посебно је истакла да САД  планирају да украјинску фирму „Атонов“ искористе за дотурање оружја венецуеланској опозицији:

„Биће то, навероватније, оружје набављено у једној од источноевропских земаља. Биће то тешки митраљези, бацачи граната, ракете које се лансирају `са рамена` и муниција за стрељачко наоружање и артиљерију.

Захарова је закључила: „Вашингтон спрема провокацију по свим правилима војне науке. У току је примицање америчких командоских јединица и ратне технике према границама Венецуеле.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/morales-amerika-bi-da-svoju-hum%2Canitarnu-pomo%C4%87-pretvori-u-trojanskog-konja-za-upad-u-venecuelu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар