Odabrano Svijet

Moskva: Sa Zapadom se ne može imati posla dok god se bude držao kao povodom „trovanja Navaljnog“

RUSIJA OŠTRO ODREAGOVALA NA NASTUP HAJKA MASA PRED GENERALNOM SKUPŠTINOM UN

Ministarstvo inostranih poslova RF

  • Ministarstvo inostranih poslova Rusije Masove tvrdnje nazvalo „očiglednim izmi“ljotinama“ i objavilo da ih doživljava kao nastavak otvoreno neprijateljske berlinske antiruske linije o takozvanom `trovanju` A. Navaljnog i kao pokušaj da se odgovornost  za sopstvenu nespremnost za saradnju povodom slučaja Navaljni prebaci na druge, sa skrivanjem iza leđa saveznika i međunarodnih struktura
  • MIP RF poručilo ne samo Berlinu: „Na Zapadu se često tvrdi da je sa Rusijom sada nemoguće imati posla kao nekad. Mi, sa svoje strane, dolazimo do zaključka da je u vezi sa ponašanjem Nemačke i njenih saveznika u EU i NATO-u nemoguće imati bilo kakvog posla sa Zapadom sve dok on ne prestane da deluje metodama provokacija i prevara i ne počne da se ponaša pošteno i odgovorno “

RUSKA diplomatija je objavila da se sa Zapadom kakav je danas ne može imati posla.

Na ovaj način je odreagovala na izjave nemačkog ministra spoljnih poslova Hajko Masa u okviru onlajn zasedanja Generalne skupštine UN o takozvanom trovanju Alekseja Navaljnog“.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije ocenilo je da taj masov nastup nastavlja antirusku liniju Berlina“.

Mas je rekao da Nemačka i njeni partneri u situaciji sa Navaljnim vide kršenje zabrane upotrebe hemijskog oružja. A iz Moskve je usledila ovakva kontra:

Provokativno je što je Nemačka visoku govornicu UN iskoristila za iznošenje neutemeljenih tvrdnji o navodnoj upotrebi protiv A. Navaljnog hemijskog ratnog sredstva zabranjenog Konvencijom o zabrani hemijskog oružja s ciljem bude otrovan.

Te očigledne izmišljotine doživljavamo kao nastavak otvoreno neprijateljske berlinske antiruske linije o takozvanom „trovanju“ A. Navaljnog i kao pokušaj da se odgovornost  za sopstvenu nespremnost za saradnju povodom slučaja Navaljni prebaci na druge, sa skrivanjem iza leđa saveznika i međunarodnih struktura.

Ovaj napad doživljavamo kao posebno ciničan u svetlu nemačkog ignorisanja tri zahteva Generalnog tužilaštva Rusije za pravnu pomoć radi pružanja dokaza o tzv. „trovanju, pogotovo što je Nemačka pokrenula čitavu ovu kampanju.

Nema odgovora ni na zahtev da od lekara iz klinike Šarite dobijamo odgovore na postavljena pitanja (o „trovanju“ Navaljnog). Odbijaju se naši predlozi za razmenu mišljenja između lekarskih udruženja. Guraju se u stranu naše inicijative za zajedničku istragu po liniji međuparlamentarnih odnosa.

Podsećamo da se na Zapadu često tvrdi da je sa Rusijom sada nemoguće imati odnose kao nekad, odnosno imati „posla kao i obično“.

Mi, sa svoje strane, dolazimo do zaključka da je u vezi sa pomenutim ponašanjem Nemačke i njenih saveznika u EU i NATO-u nemoguće imati bilo kakvog posla sa Zapadom sve dok on ne prestane da deluje metodama provokacija i prevara i ne počne da se ponaša pošteno i odgovorno “.

http://fakti.org/mid/moskva-sa-zapadom-se-ne-moze-imati-posla-dok-god-se-bude-drzao-kao-povodom-trovanja-navaljnog

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar