Одабрано Свијет

О`Брајен: Русија отворено небо користила за шпијунирање где је Трамп

БИЛИНГСЛИ: СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ НЕМАЈУ НАМЕРУ ДА ОГРАНИЧЕ СВОЈУ ПРОТИВРАКЕТНУ ОДБРАНУ

Доналд Трамп и Роберт О’Брајен

  • Маршал БИЛИНГСЛИ: Русија и Кина почињу трку у нуклеарном наоружању. Дефинитивно, то не чинимо ми, а ни Француска и Велика Британија. Зато су тројни преговори – Русије, Сједињених Држава и Кине – одавно сазрели

САВЕТНИК Беле куће за националну безбедност Роберт О’Брајен изјавио је да је Русија, када су њени авиони захваљујући Споразуму о отвореном небу летели изнад Сједињених Држава, настојала да открије где се налази Доналд Трамп.

О`Брајен је у наставку навео: „Летели су изнад Беле куће, прелетали су изнад цивилне инфраструктуре, пратили где би могао бити наш председник: да ли у Кемп Дејвиду или Бедминстера (место где се налази Трампов голфклуб). Дакле, тај споразум су користили нерегуларно“.

Русија је негирала америчке оптужбе за кршење уговора.

Споразум о отвореном небу потписале су 1992. године 32 државе па је постао једна од мера за изградњу поверења у Европи након хладног рата. На снази је од 2002. године и омогућава земљама учесницама да отворено прикупљају информације о оружаним снагама и активностима других земаља-потписница.

Неколико сати касније је изасланик америчког председника за контролу наоружања Маршал Билингсли рекао да САД не могу да забране Русији да у преговорима (о наоружању) покреће питање америчких система противракетне одбране, али да Вашингтон у тој области вероватно неће ићи на ограничења.

Нагласио је да је Трамп „јавно рекао да неће дозволити никаква ограничења“.

Билингсли је напоменуо: „Руси ће морати да дају невероватно импресиван предлог да би Трамп променио позицију, ако је то уопште могуће

Додао је: „Не могу ни да замислим какав би то (са руске стране) предлог могао бити!“

Билингсли је устврдио да Русија и Кина почињу трку у нуклеарном наоружању.

Дефинитивно, то не чинимо ми, а ни Француска и Велика Британија. Зато су тројни преговори – Русије, Сједињених Држава и Кине – одавно сазрели„.

http://fakti.org/alter-america/o-brajen-rusija-otvoreno-nebo-koristila-za-spijuniranje-gde%20je%20tramp

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар