Свијет

Орбан у присуству Меркелове: Европа ће бити народна Европа или неће постојати

КАНДИДАТ ЕВРОПСКИХ НАРОДЊАКА ЗА ЈУНКЕРОВОГ НАСЉЕДНИКА БИЋЕ ЊЕМАЦ МАНФРЕД ВЕБЕР
  • „Нема снажне Европе, без њених успјешних земаља чланица. Без њих би Европа изгубила свој духовни и културни идентитет. Социјалисти, либерали и зелени раде управо за Европу која нема коријене и нема духовни идентитет. Наша визија је Европа која има 27 лица у исто вријеме, Европа која је једнако хришћанска и демократска. Ми у ЕНП не би требало да се бојимо да потврдимо оно што јесмо – да смо демохришћани, рекао је у Хелсинкију Виктор ОРБАН и позвао не само на борбу против миграната него и против Карла Маркса и Фидела Кастра

ПРЕМИЈЕР Мађарске Виктор Орбан говорећи на самиту ЕНН – Европске народне партије – у Хелсинкију позвао је Европу да се врати својим хришћанским коријенима, али и да спаси европски континент од миграната.

„Нема снажне Европе, без њених успјешних земаља чланица. Без њих би Европа изгубила свој духовни и културни идентитет. Ми смо ЕНП, ми смо Европска народна партија, Европа ће бити народна Европа или неће постојати. Социјалисти, либерали и зелени раде управо за такву Европу која нема коријене и нема духовни идентитет. Наша визија је Европа која има 27 лица у исто вријеме, Европа која је једнако хришћанска и демократска. Ми у ЕНП не би требало да се бојимо да потврдимо оно што јесмо тј. демохришћани”, казао је Орбан.

Позивајући чланице ЕНП-а да се уједине како би побиједили оне који желе да их подијеле уз помоћ социјалистичких и либералних оптужби, Орбан није позвао само на борбу против миграната него и против Карла Маркса и Фидела Кастра.

„Морамо преузети одговорност за то што у протеклих пет година нисмо успјели задржати Британце у ЕУ и мигранте изван Европске уније. Ако желимо побиједити у 2019., а желимо, морамо наћи свој пут до побједе. Зато, ујединимо ЕНП, боримо се против оних који желе да подијеле нашу ЕНП породицу са социјалистичким и либералним оптужбама, зарад побједе вратимо се својим духовним коријенима и прогласимо ренесансу наших хришћанских коријена. Немојмо се равнати по социјалистичким партијама и либералним медијима, ако будемо радили за њих осуђујемо себе на пораз. Европски избори морају бити добијени у нашим земљама, да бисмо побиједили морамо заштитити наше грађане од илегалних миграција, тероризма, криминала и економских пораза”, закључио је Орбан.

Иначе, ЕНП је на самиту у Хелсинкију одлучио да ће заједнички кандидат ове политичке организације за будућег предсједника Европске комисије бити Манфред Вебер који би требало да наслиједи Жан-Клода Јункера на челу „европске владе” уколико демохришћанска опција добије највећи број гласова на наредним европским изборима.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар