Одабрано Свијет

Организатори `белоруског мајдана`изводе на улице жене, подбуњују фабрике – тест и за Русију

МОБИЛИСАЛИ ДРУГИ ЕШЕЛОН: ТРИ ТВ-ВОДИТЕЉА ПРЕШЛА НА СТРАНУ „ОБОЈЕНИХ“
  • Самопроглашени „Национални фронт за спас Белорусије“ објавио: „Имамо договор са више страних адвоката у вези са припремом докумената за оптужницу против А. Г. Лукашенка пред Међународним судом правде у Хагу
  • Постаје пресудно како ће се наредних дана држати Русија која нема право да Лукашенка остави један на један са Западом  
  • Коментатор државне новинске агенције РИА Новости Петар АКОПОВ написао је: „Белорусија је део Русије. Не Руске Федерације, већ наше миленијумске историјске Русије. Захтеви да Лукашенко оде и потчини се „вољи народа“ нису ништа друго до демагогија из арсенала објених револуција… Само, такве револуције руше слабе и несигурне владе а Лукашенко је јак и осећа своју одговорност за Белорусију коју је створио“

АМЕРИЧКО-пољски инспиратори и организатори обојене револуције у Белорусији не одустају.

Чак `додају гас` и уводе у воде `белмајдана` свој други ешелон који је чекао знак трубе.

По команди, државне тв-канале су истовремено напустила три водитеља. Интернетом се шире снимци како бивши специјалци – протестујући „обрачуном власти са мирним демонстрантима“ – у контејнере бацају униформе.

На исти начин се дистрибуира и снимак из фабрике аутобуса БелАЗ  на којем се види 200-300 људи у комбинезонима који нешто захтевају и нечему аплаудирају. Гласови, који уопште не морају бити њихови већ накнадно `умонтирани`, узвикују „Одлази, одлази!“.

Истовремено је „Национални фронт за спас Белорусије, чије формирање је јуче прогласио политичар Валериј Цепкало који се склонио у Кијев, најавио прикупљање материјала за подношење тужбе против актуелног председника земље Александра Лукашенка.

Са додатком: „Имамо договор са више страних адвоката у вези са припремом докумената за оптужницу против А. Г. Лукашенка пред Међународним судом правде у Хагу.

Новина је извођење обучених у бело младих жена и девојака на улице. Оне – поред Лукашенкове оставке и понављања председничких избора – траже и ослобађање свих  притворених учесника протеста.

Овај „женски фронт“ са 2.000 учесница прошао је центром Минска, па и поред резиденције шефа државе, и зауставио се на Тргу победе.

Лукашенко се нашао пред новим изазовима које – могуће је – неће бити у стању да реши без битних корекција у унутрашњој и спољној политици. Не само зато Вашингтон и Варшава мобилишу нове снаге за обојену револуцију у његовој земљи, а САД и ЕУ му спремају санкције.

Белоруски лидер ће, по свему судећи, морати да се одлучније окрене сународницима који говоре руски и – Русији.

Тога су свесни и у Москви.

Коментатор државне новинске агенције РИА Новости – Петар Акопов – написао је и ово:

„Белорусија је део Русије. Не Руске Федерације, већ наше миленијумске Отаџбине. Историјске Русије. Привремена независност ништа не мења: за историју су три деценије врло кратак временски период. Лукашенко владао својом земљом 26 од 29 година независног постојања. И, скоро све те године је  Лукашенкова Белорусија у савезу са Русијом. Значи, Лукашенко се одмах одлучио:ми смо једна велика нација, или -три братска народа који чине један велики.

А колико би држава требало да имамо? Наравно једну.

Стога се, са становишта руских интереса, не може говорити о било каквој промени власти у Белорусији. Захтеви да Лукашенко оде и потчини се „вољи народа“ нису ништа друго до демагогија из арсенала објених револуција… Само, такве револуције руше слабе и несигурне владе а Лукашенко је јак и осећа своју одговорност за Белорусију коју је створио. Иза њега је огромна тиха већина унутар које неки могу бити незадовољни једним или другим његовим поступком, али се ти људи апсолутно неће играти `народне револуцији`, односно разбити своју социјалну државу.

У најбољем случају за опозицију, њу подржава отприлике трећина становништва, а то је мањина, зар не?“

На потезу су и Лукашенко и Москва.

Није у интересу Русије да га остави један на један са Западом…

http://fakti.org/globotpor/organizatori-beloruskog-majdana-izvode-na-ulice-zene-pobunjuju-fabrike-test-i-za-rusiju

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар