Одабрано Свијет

Прокурор дубоке државе: Трамп није агент Кремља, није постао шеф државе уз помоћ Русије

РОБЕРТ МИЛЕР НА КРАЈУ ДВОГОДИШЊЕ ИСТРАГЕ МОРАО ДА ПРИЗНА ДА ЗАВЕРЕ СА РУСИЈОМ – НИЈЕ БИЛО
  • Министар правде Вилијам Бар на основу Милеровог извештаја обаветио Конгрес САД: „Специјални тужилац није открио да је било који грађанин САД или званичник у изборној кампањи Доналда Трампа био у дилу са Русијом или да је са њом координирао потезе са намером да утиче на председничке изборе одржане 2016-те“
  • Ово је шок за Демократску партију и дубоку државу и све Трампове противнике. Толики да је Рејчел Медоу са телеканала MSNBC са кнедлом у грлу саопштила гледаоцима да Милер против Трампа и људи око њега није нашао ништа што би било за импичмент или за судско гоњење
  • Демократе и дубока држава, наравно, Трампа неће остављати на миру. Упркос томе што је украјински тужилац Јуриј Луценко најавио истрагу против украјинских званичника који су се мешали у америчке изборе на страни Клинтонове

СПЕЦИЈАЛНИ прокурор Роберт Милер потврдио је да није постојала завера између Москве и изборног штаба Доналда Трампа.

Основне закључке садржане у Милеровом извештају написаном након двогодишње истраге објавило је америчко Министарство правде које у правосудном систему САД  истовремено игра и улогу државног тужилаштва.

Документ у којем су садржани Милерови закључци правним комитетима Представничког дома и Сената САД  упутио је министар правде Вилијам Бар.

У том документу Бар наглашава: „Специјални тужилац није открио да је било који грађанин САД или званичник у изборној кампањи Доналда Трампа био у дилу са Русијом или да је са њом координирао потезе са намером да утиче на председничке изборе одржане 2016-те.“

Бар је цитирао овај део Милеровог извештаја: „Истрага није дошла до сазнања да су чланови Трамповог изборног штаба били у завери или да су са Русијом координирали своја дејства која би омогућила мешање (Русије) у изборе“.   У баровом документу се признаје да Милер и његов тим нису дали потпуно недвосмислен одговор да ли је у Трамповим потезима било макар намере која би се могла оквалификовати као покушај ометања правосуђа.

Бар ипак наглашава да су он и његов заменик Род Розенстејн – на бази сопственог изучавања Милеровог извештаја – закључили да не постоје разлози да Трамп буде осумњичен за ометање правосуђа.     Бар је обавестио конгресне комитете и да у Милеровом извештају нема никаквих оптужби на Трампов рачун са статусом државне тајне.

Ово је шок за Демократску партију и дубоку државу и све Трампове противнике. Толики да је Рејчел Медоу са телеканала MSNBC са кнедлом у грлу саопштила гледаоцима да Милер против Трампа и људи око њега није нашао ништа што би било за импичмент или за судско гоњење.

Ово значи да ће противници америчког председника одсад против њега тешко моћи да воде кампању компромитовања и лажних вести какву су до сада водили. А Американци су се наслушали тврдњи и поолутврдњи да је Трамп „агент кремља“ и да је кампањом која је довела до пораза Хилари Кинтон дириговао лично Владимир Путин.

Демократе и дубока држава, наравно, Трампа неће остављати на миру.

Упркос томе што је украјински тужилац Јуриј Луценко најавио истрагу против украјинских званичника који су се мешали у америчке изборе на страни Клинтонове.

Трамп је на ово већ одреаговао: „Нема више `руске завере`, али се, ево, појављује украјинска завера у корист Клинтонове“.

Луценко, у сваком случају, Трампу даје прилику да покрене унутарамеричку истрагу о мешању у изборе 2016-те у чијем средишту би били Демократска партија и Хилари Клинтон и њен изборни штаб.

http://fakti.org/alter-america/prokuror-duboke-drzave-tramp-nije-agent-kremlja-nije-postao-sef-drzave-uz-pomoc-rusije

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар