Svijet

Protiv Đukanovića izlaze „Veliki Narodni pokret“ i koalicija oko Demokratske Crne Gore i Demosa

NA NJENOM ČELU BIĆE PODGORIČKI PROFESOR ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ, A BROJ DVA – ANDRIJA MANDIĆ

Zdravko Krivokapić

  • Krivokapić se u javnosti pojavio kao jedan od osnivača NVO “Ne damo Crnu Goru” koja se smatra bliskom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj
  • Na trećem mjestu je Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije. Podgorički mediji tvrde da je pozicija četiri rezervisana za ženu, dok će se na petoj naći lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, a na sedmoj Marko Milačić, predsjednik vanparlementarne Prave Crne Gore
  • Pod pritiskom kojih očekivanja je formirana `Velika Narodna“ možda najrječitije govori ovo saopštenje SNP: „Još jednom ističemo da izbori koji će se održati 30. avgusta nisu obični izbori, već da se na njima odlučuje sudbina svih naših građana, države, crkve i svetinja koje su nam preci ostavili i kojima se ponosimo. Zato poručujemo građanima da niko nema pravo da ostane kod kuće na dan izbora i na taj način oprosti režimu sve ono što nam je učinio posljednjih decenija“

POLITIČKI protivnici režima Mila Đukanovića izaći na izbore 30. avgusta u dvije kolone.

U jednoj – većoj koja je već nazvana Velikim Narodnim pokretom – biće Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti.

U drugoj, na čijem čelu su Aleksa Bečić i Miodrag Lekić, su: Demokratska Crna Gora, Demos, PIR, Nova ljevica i Društvo za istraživanje politike.

`Veliki Narodni` će predvoditi profesor Mašinskog fakulteta u Podgorici Zdravko Krivokapić koji se nedavno u javnosti pojavio kao jedan od osnivača NVO “Ne damo Crnu Goru” koja se smatra bliskom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a koja je u kratkom roku organizovala niz javnih tribina na kojima su učestvovali episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović…

Neformalni naziv te izborne liste je i “Svi zajedno!”

Na drugom mjestu na njoj vjerovatno će biti lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, a na trećem Milan Knežević lider Demokratske narodne partije.

Nebojša Medojević, Milan Knežević i Andrija Mandić

Podgorički mediji tvrde da je pozicija četiri rezervisana za ženu, dok će se na petoj naći lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Sedma je navodno rezervisana za Marka Milačića, predsjednika vanparlementarne Prave Crne Gore.

Socijalistička narodna partija bi trebalo da dobije četiri mandata među prvih 20 na listi, što je bio i jedan od njenih zahtjeva u pregovorima.

Ujedinjena Crna Gora će dobiti jedno mjesto među prvih deset, i jedno mjesto na “granici prolaza”.

Još se traži “adekvatno mjesto” za kandidate ostalih učesnika u Velikom Narodnom pokretu.

Članice Narodnog pokreta Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora i Aleksandar Damjanović (biran na listi SNP-a) imaju četiri mandata na izborima 2016, pa smatraju da im i sada toliko pripada.

Milo Đukanović i Duško Marković

Pod pritiskom kojih očekivanja je formiran `Veliki Narodni“ možda najrječitije govori ovo saopštenje SNP:

„Još jednom ističemo da izbori koji će se održati 30. avgusta nisu obični izbori, već da se na njima odlučuje sudbina svih naših građana, države, crkve i svetinja koje su nam preci ostavili i kojima se ponosimo. Ovi izbori su šansa za spas naše države i ne smijemo napraviti grešku. Zato poručujemo građanima da niko nema pravo da ostane kod kuće na dan izbora i na taj način oprosti režimu sve ono što nam je učinio posljednjih decenija“.

Krajnji rok za predaju izbornih lista je 4. avgust u ponoć.

http://fakti.org/njegosevi-srbi/protiv-djukanovica-u-dve-izborne-kolone-vecu-i-vazniju-zovu-velika-narodna-koalicija

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar