Свијет

Пуповац: Неки у Хрватској желе да протјерају и оно мало Срба који су остали

УПОЗОРИО ДА СЕ ПОРУКЕ МРЖЊЕ ПРЕМА СРБИМА ЧУЈУ И СА ОЛТАРА КАТОЛИЧКЕ ЦРКВЕ
  • Поновно се туче у отвореној атмосфери мржње и отвореном лову према онима који звуче као Срби, било због говора, навијања или политичких ставова, као што ће и након ове конференције за новинаре бити говора мржње и позива на насиље
  • Испред Српског народног вијећа се вријеђа, пријети и узвикује `За дом спремни`, то им је нормално. За Србе то није нормално и никада неће бити нормално. Ми се на величање усташтва никада нећемо навикнути. За нас `За дом спремни` никада не може бити прихваћено и нема значење осим онога у НДХАко су неки спремни за ’дом’, онда сам ја спреман и за то

ПОСЛАНИК Самосталне демократске Српске странке у хрватском Сабору Милорад Пуповац изјавио је данас да неки у Хрватској желе да протјерају и оно мало Срба који су остали, те да неки и са олтара шаљу поруке мржње.

„Поновно се туче у отвореној атмосфери мржње и отвореном лову према онима који звуче као Срби, било због говора, навијања или политичких ставова, као што ће и након ове конференције за новинаре бити говора мржње и позива на насиље“, рекао је Пуповац.

На конференцији за новинаре поводом учесталих напада на Србе широм Хрватске, Пуповац је истакао да се обилно крше закони величањем усташког режима у јавном простору, преноси портал Индекс.

„Испред Српског народног вијећа се вријеђа, пријети и узвикује `За дом спремни`, то им је нормално. За Србе то није нормално и никада неће бити нормално. Ми се на величање усташтва никада нећемо навикнути. За нас `За дом спремни` никада не може бити прихваћено и нема значење осим онога у НДХ. Ако тога има у Домовинском рату онда је то проблем Домовинског рата, ако тога има на комеморацијама онда је то директно повезивање с усташким режимом то проблем комеморација“, рекао је Пуповац, који је и предсједник СНВ-а.

Он се осврнуо и на емисију на Винковачкој телевизији у којој је изречено да би Пуповцу „једном за свагда требало зачепити уста“.

„Док имам физичке снаге и менталне способности не постоји нико ко ће ми зачепити уста. Ако су неки спремни за ’дом’, онда сам ја спреман и за то. То поручујем онима који ми упућују пријетње на мој мејл, факултетски мејл. Ти људи прогоне људе који ничим не показују нелојалност хрватском уставу. Има ли некога да то чује“, упитао је Пуповац, који је и посланик СДСС-а у Сабору Хрватске.

Према његовим ријечима, Хрватска губи кредите добијене уласком у Европску унију и НАТО.

„Свакога дана губи вриједности на којима се заснивају те организације, а то су вриједности антифашизма“, рекао је Пуповац, наводећи да ће се поводом напада на Србе обратити тим и још неким институцијама.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар