Свијет

Путин: Ако Украјина удари на Донбас у вријеме Мундијала – ризикује и своју државност

ПРИЛЕПИН МУ РЕКАО ДА ЉУДИ У ДОНБАСУ ИМАЈУ ОСЈЕЋАЈ ДА СЕ КИЈЕВ СПРЕМИО ЗА НАПАД
  • Руски лидер прво рекао да се нада да до таквих провокација неће доћи, па упозорио власти у Кијеву: „Уколико до тога ипак дође, мислим да ће то имати веома тешке посљедице за украјинску државност у цјелини. Ми помажемо и Доњецкој и Луганској Републици и то ћемо и надаље чинити. Рјешење за проблем Донбаса треба тражити у оквирима минских споразума“

ВЛАДИМИР Путин упозорио је украјинске власти да не покушавају да у вријеме свјетског фудбалског првенства у Русији започињу нови рат против Донбаса.

Учинио је то током свог четворочасовног „разговора са народом“. Поводом питања које му је поставио познати руски писац Захар Прилепин.

„Ја сам савјетник предсједника Доњецке Народне Републике и официр армије ДНР. Овдје код нас – предочио је Прилепин – влада осјећај да ће украјинска армија истористити мундијал за отпочињање ратних десјтава. Офанзивних дејстава. Како Ви коментаришете садашње стање ствари?“

Руски лидер је прво рекао да се нада да до таквих провокација неће доћи, па упозорио власти у Кијеву:

„Уколико до тога ипак дође, мислим да ће то имати веома тешке посљедице за украјинску државност у цјелини. Ми помажемо и Доњецкој и Луганској Републици и то ћемо и надаље чинити“.

Посебно је нагласио да рјешење за „проблем Донбаса“ треба тражити „у оквирима минских споразума“.

Прилепин је Путинове ријечи прокоментарисао овако:

„Чуо сам оно што сам желио да чујем. У свему што је Путин рекао, најважније је његово упозорење да Украјина, ако крене у напад, ризикује својом државношћу. Мислим да Путинове ријечи треба схватити и као упозорење да ће Русија учинити све што буде потребно да развој ситуације у Донбасу не крене по кијевском сценарију“.

Још је примјетио: „Чуло се или подразумијевало – све што је мени важно“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар