Одабрано Свијет

Путин објавио да ће у Русији – због сузбијања епидемије – наредна недjеља бити нерадна

СВИМА ЋЕ БИТИ ПЛАЋЕНА КАО ДА СУ РАДИЛИ, У РУСИЈИ ТОКОМ 2020. НЕЋЕ БИТИ БАНКРОТСТАВА
  • У обраћању сународницима рекао: „Сада је најбезбедније бити у свом стану или кући. Епидемија се развија тако да се под ударом нашла цела светска економија. Захваљујући мерама које смо предузели – спречили смо широко и нагло ширење болести… Не мислите да се све ово вас не тиче. Ово што се сада догађа у многим западним земљама и преко океана – може постати и наша блиска будућност. Поштујте сва ограничења“
  • Председник РФ саопштио да ће референдум о уставним променама, који је био планиран за 22. април, бити одложен због епидемије. Нагласио је да и ће бити установљена пауза на отплате потрошачких и хипотекарних кредита. И да ће свако ко је због епидемије остао без 30 одсто зараде имати право да привремено не плаћа рате кредита

ВЛАДИМИР Путин се  обратио сународницима поводом коронавируса и саопштио им да ће има наредна недеља бити – нерадна.

Али, да ће сви за њу добити сразмерни део зараде – као да су радили.

Путин je указао да ће та нерадна недеља ограничити ширење вируса. Упркос томе што ће радити сви у јавном саобраћају, државним службама и болницама.

Сународницима је прво рекао: „Сада је најбезбедније бити у свом стану или кући. Епидемија се развија тако да се под ударом нашла цела светска економија. Захваљујући мерама које смо предузели – спречили смо широко и нагло ширење болести. Ми због свог географског положаја не можемо да херметички заштитимо, али можемо да делујемо  професионално и организовано. И да вучемо офанзивне потезе“.

Путин је све упозорио: „Не мислите да се све ово вас не тиче. Ово што се сада догађа у многим западним земљама и преко океана – може постати и наша блиска будућност. Поштујте сва ограничења!“

Председник РФ је саопштио да ће референдум о уставним променама, који је био планиран за 22. април, бити одложен због епидемије.

Нагласио је да ће сва социјална давања бити аутоматски продужена до краја 2020-те. Без подношења захтева или било каквих потврда.

Нагласио је да ће бити установљена пауза на отплате потрошачких и хипотекарних кредита. И да ће свако ко је због епидемије остао без 30 одсто зараде имати право да привремено не плаћа рате кредита.

Упозорио је и послодавце и државне органе да никако не сме бити сопуштена „експлозија отпуштања с посла“. Ради тога ће фирме које су се због епидемије нашле у тешкој ситуацији бити заштићене од банкротства.

Ради тога ће у наредних шест месеци таква могућност бити искључена, као и наплата дугова и казни.

Путин је затражио да се установи да сви који своје дивиденде износе у иностранство плаћају по 15 одсто пореза.

Такође: да се на улоге у банкама и инвестиције у вредносе папире плаћа порез од 13 одсто.

http://fakti.org/putiniana/putinobjaviodaceurusijizbog-.suzbijanjaepidemijenarednanedeljabitineradna

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар