Odabrano Svijet

Putin objavio da će u Rusiji – zbog suzbijanja epidemije – naredna nedjelja biti neradna

SVIMA ĆE BITI PLAĆENA KAO DA SU RADILI, U RUSIJI TOKOM 2020. NEĆE BITI BANKROTSTAVA
  • U obraćanju sunarodnicima rekao: „Sada je najbezbednije biti u svom stanu ili kući. Epidemija se razvija tako da se pod udarom našla cela svetska ekonomija. Zahvaljujući merama koje smo preduzeli – sprečili smo široko i naglo širenje bolesti… Ne mislite da se sve ovo vas ne tiče. Ovo što se sada događa u mnogim zapadnim zemljama i preko okeana – može postati i naša bliska budućnost. Poštujte sva ograničenja“
  • Predsednik RF saopštio da će referendum o ustavnim promenama, koji je bio planiran za 22. april, biti odložen zbog epidemije. Naglasio je da i će biti ustanovljena pauza na otplate potrošačkih i hipotekarnih kredita. I da će svako ko je zbog epidemije ostao bez 30 odsto zarade imati pravo da privremeno ne plaća rate kredita

VLADIMIR Putin se  obratio sunarodnicima povodom koronavirusa i saopštio im da će ima naredna nedelja biti – neradna.

Ali, da će svi za nju dobiti srazmerni deo zarade – kao da su radili.

Putin je ukazao da će ta neradna nedelja ograničiti širenje virusa. Uprkos tome što će raditi svi u javnom saobraćaju, državnim službama i bolnicama.

Sunarodnicima je prvo rekao: „Sada je najbezbednije biti u svom stanu ili kući. Epidemija se razvija tako da se pod udarom našla cela svetska ekonomija. Zahvaljujući merama koje smo preduzeli – sprečili smo široko i naglo širenje bolesti. Mi zbog svog geografskog položaja ne možemo da hermetički zaštitimo, ali možemo da delujemo  profesionalno i organizovano. I da vučemo ofanzivne poteze“.

Putin je sve upozorio: „Ne mislite da se sve ovo vas ne tiče. Ovo što se sada događa u mnogim zapadnim zemljama i preko okeana – može postati i naša bliska budućnost. Poštujte sva ograničenja!“

Predsednik RF je saopštio da će referendum o ustavnim promenama, koji je bio planiran za 22. april, biti odložen zbog epidemije.

Naglasio je da će sva socijalna davanja biti automatski produžena do kraja 2020-te. Bez podnošenja zahteva ili bilo kakvih potvrda.

Naglasio je da će biti ustanovljena pauza na otplate potrošačkih i hipotekarnih kredita. I da će svako ko je zbog epidemije ostao bez 30 odsto zarade imati pravo da privremeno ne plaća rate kredita.

Upozorio je i poslodavce i državne organe da nikako ne sme biti sopuštena „eksplozija otpuštanja s posla“. Radi toga će firme koje su se zbog epidemije našle u teškoj situaciji biti zaštićene od bankrotstva.

Radi toga će u narednih šest meseci takva mogućnost biti isključena, kao i naplata dugova i kazni.

Putin je zatražio da se ustanovi da svi koji svoje dividende iznose u inostranstvo plaćaju po 15 odsto poreza.

Takođe: da se na uloge u bankama i investicije u vrednose papire plaća porez od 13 odsto.

http://fakti.org/putiniana/putinobjaviodaceurusijizbog-.suzbijanjaepidemijenarednanedeljabitineradna

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar