Odabrano Svijet

Putin optužio Evroparlament da pokušava da izjednači nacističku Njemačku i SSSR

OCIJENIO DA IZVRĆE I FALSIFIKUJE ISTINU O DRUGOM SVJETSKOM RATU
  • Predsjednik RF upozorio: „To je laž bez pardona, a Evropski parlament istom rezolucijom one koji se budu usudili da tu laž ospore unaprijed optužuje da vode informativni rat protiv demokratske Evrope“

VLADIMIR Putin iskritikovao je Evropski parlament i optužio ga da falsifikuje istinu o Drugom svjetskom ratu.

Na sjednici organizacionog komiteta „Pobjeda“, koji priprema proslavu Dana Pobjede 9. maja, nazvao je to najnovijim pokušajem izvrtanja istorijske istine i naglasio da takvi pokušaji ne prestaju.

Posebno je ukazao da se u te igre – pored nasljednika pomagača nacista – uključuju i „neke respektabilne međunarodne institucije i evropske strukture“:

„Evropski parlament je izglasao rezoluciju kojom je faktički izjednačio nacističke agresore. U tom dokumentu samo što se SSSR ne optužuje da je zajedno sa nacističkom Njemačkom kriv za otpočinjanje Drugog svjetskog rata. Kao da su zaboravili ko je 1. septembra 1939-te napao Poljsku, a 22. juna 1941-ve Sovjetski Savez!“

Ruski lider dodatno je naveo i upozorio:

„To je laž bez pardona, a Evropski parlament istom rezolucijom one koji se budu usudili da tu laž ospore unaprijed optužuje da vode informativni rat protiv demokratske Evrope“.

 

1 komentar

Klikni ovde da postaviš komentar