Odabrano Svijet

Putin: Rusija pomaže Kini da napravi sistem za upozoravanje o raketnim napadima

OCENIO DA JE KRAJNJI CINIZAM OPTUŽIVATI STALJINA DA JE ZAPOČEO DRUGI SVETSKI RAT
  • Poručio Amerikancima da samo na svoju štetu mogu pokušavati da obuzdaju Kinu i naglaio: „Sistem koji Kina pravi uz našu pomoć veoma je ozbiljan poduhvat koji će kapitalno, na kardinalan način poboljšati bezbednost nrodne Republike Kine. Takve sisteme sada imaju samo SAD  i Rusija“
  • Na podsećanje da je pre godinu rekao da će oni koji pokušaju nuklearni napad na Rusiju „biti uništen a da neće stići ni da se pokaju“, a da će Rusi – kao žrtve agresije i mučenici „pravo u raj“, ruski lider je – upitan `da li smo danas bliže raju nego pre godinu dana“, uzvratio: „Uvek smo jednako blizu Gospodu. On će odrediti gde ćemo na kraju svog zemaljskog puta. A situacija u svetu se ne poboljšava“

RUSIJA pomaže Kini da stvori svoj sistem za upozoravanje na raketni napad – objavio je Vladimir Putin.

Učinio je to prilikom nastupa na XVI godišnjem zasedanju diskusionog kluba Valdaj“.

„Verovatno ne otkrivam preveliku tajnu, ali je istina da upravo pomažemo našim kineskim partnerima da naprave svoj sistem upozoravanja na raketne napade. To je veoma ozbiljan poduhvat koji će kapitalno, na kardinalan način poboljšati bezbednost nrodne Republike Kine. Takve sisteme sada imaju samo SAD  i Rusija“.

Ne samo zbog ovoga, ruski lider je indirektno poručio Amerikancima da je „obuzdavanje Kine nemoguće“ i da će svako ko to bude pokušavao – „sebi naneti štetu“.

„Ko to ipak pokuša shvatiće i da je to nemoguće i da sebi škodi. Takav razvoj situacije i inače bi, po mom mišljenju, bio destruktivan. Bolje je da svi dobronamerno sarađujemo i da radimo na sistemu bezbednosti koji bi bio zajednički. Za sve“.

Putin je naglasio da Rusija – kao jedan od garanata svetske bezbednosti i poretka – izvršava sve svoje obaveze i ima tvrdu nameru da čini i dalje.

U nastavku je poručio Vašingtonu da će Rusija adekvatno odgovoriti ako SAD počnu da instalitaju svoje rakete srednjeg i malog dometa po Aziji.

Predsednik RF je tvrde da je Staljin započeo Drugi svetski rat nazvao „vrhuncom cinizma“ i podsetio da je nemačka armija prešla sovjetsku granicu.

Ocenio je da je svet – zbog poslednjih dejstava SAD – postao manje bezbedan nego što je bio poslednjih decenija.

Na to ga je moderator diskusije u klubu „Valdaj“ posetio na njegove reči od pre godinu da će onaj ko pokuša nuklearni napad na Rusiju „biti uništeni a da neće stići ni da se pokaju“, a da će Rusi – kao žrtve agresije i mučenici „pravo u raj“.

Upitan „da li smo danas bliže raju nego pre godinu dana“, Putin je uzvratio:

„Uvek smo jednako blizu Gospodu. On će odrediti gde ćemo na kraju svog zemaljskog puta. A situacija u svetu se ne poboljšava“.

http://fakti.org/putiniana/putin-rusija-pomaze-kini-da-napravi-sistem-za-upozoravanje-o-raketnim-napadima

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar