Odabrano Svijet

Putin za Corriere della Sera: Vašington počinje da razmišlja o obnavljanju dijaloga sa Moskvom

OCENIO DA NA ZAPADU NE PRESTAJU SA POKUŠAJIMA DA DEMONIZUJU RUSIJU
  • U intervjuu italijanskom listu apsurdnim nazvao optužbe da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore 2016-te i ukazao: „Milerova komisija za tu optužbu nije uspela da prikupi nikakve dokaze zato što samog mešanja – nije bilo. Međutim, sankcije koje su SAD uvele protiv Rusije, koristeći kao izgovor optužbe o mešanju, do danas su na snazi“

ITALIJANSKOM dnevnom listu Corriere della Sera Vladimir Putin je rekao da je Vašington u poslednje vreme počeo „razmišlja o obnavljanju dijaloga sa Moskvom povodom širokog kruga  stratkih pitanja.

U tom konterkstu je naglasio da bi dogovor o kontroli nad naoružanjem učvrstilo međunarodnu stabilnost:

„U Rusiji za to postoji politička volja. Na potezu su Sjedinjene Države“.

Putin je u istom intervjuu apsurdnim nazvao optužbe da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore 2016-te i ukazao:

„Milerova komisija za tu optužbu nije uspela da prikupi nikakve dokaze zato što samog mešanja – nije bilo. Međutim, sankcije koje su SAD uvele protiv Rusije, koristeći kao izgovor optužbe o mešanju, do danas su na snazi“.

Ruski lider je ocenio da je `iz istog filma` i pokušaj da se Rusiji pripiše izmišljeno mešanje u izbore za Evropski parlament:

„Takva prašina je podizana da bi se štetnim ruskim mešanjem objasnili slabi rezultati određenoih političkih snaga. Glavni cilj je, naravno, stari: demonizovanje Rusije u očima običnih Evropljana. Rusija nema nameru da se meša u unutrašnje stvari država EU niti bilo koga drugog i po tome se suštinski razlikujemo od SAD i njihovih saveznika koji su podržali državni udar u Ukrajini u februaru 2014-te“.

http://fakti.org/putiniana/putin-za-corriere-della-sera-vasington-pocinje-da-razmislja-oobnavljanju-dijaloga-sa-moskvom

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar