Svijet

Savjetnica Milovog ambasadora u Turskoj rado bi lično zapalila Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici

ZAPALILA BI ONA I SVE KOJI SU BILI PRED HRAMOM (ZA NJIH JE IMALA DVIJE RIJEČI „KOLJAČI! I „GOVEDA“)
  • Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopšteno da stavovi i komentari Mirne Nikčević, savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, iznijeti na ličnom profilu na društvenoj mreži Facebook u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ministarstva, niti države Crne Gore   

DIPLOMATSKA predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević, napisala je na svom Facebook nalogu povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i „sva goveda tamo“.

Nikčević, inače savjetnica crnogorskog ambasadora u Ankari, raspravljala je na toj društvenoj mreži o Trojčindanskom saboru i ljudima koji su prisustvovali saboru u Podgorici, i napisala:

„Iskreno, zapalila bih taj Sram i sva goveda tamo“.

U odgovoru na primjedbu izvjesne Irene da je bila u manastiru Dajbabe, Nikčević odgovara da je što se tiče Dajbaba, išla tamo, kako kaže, da se zajebava sa popovima mrznim…, i poručuje sagovornici: „Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih“.

Sabor je, inače, sazvan u subotu u znak protesta zbog najavljenog oduzimanja imovine, odnosno hramova, Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore je saopšteno da stavovi i komentari Mirne Nikčević savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, iznijeti na ličnom profilu na društvenoj mreži Facebook u prepisci sa prijateljima ni na koji način ne odražavaju stavove ministarstva, niti države Crne Gore.

Ministarstvo je najavilo da će preduzeti potrebne mjere kako bi ubuduće spriječilo ovakvu vrstu oglašavanja diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima zemlje.

Na Facebook Mirna Nikčević i dalje vodi raspravu sa onima koji je napadaju zbog objave vezane za Trojčidanski sabor, pri čemu ona i njene pristalice sa jedne strane i oponenti, s druge, razmjenjuju brojne uvrede.

Objava o spaljivanju hrama obrisana je sa Facebook stranice Mirne Nikčević.

(Tanjug)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar