Одабрано Свијет

Специјални комитет доњег дома Конгреса САД обнавља „руску истрагу“ против Трампа

ЗАВРШИО ЈЕ 2018. И ПОТПУНО ОПРАВДАО ШЕФА ДРЖАВЕ, АЛИ СУ ГА ТАДА ВОДИЛИ РЕПУБЛИКАНЦИ
  • Председник тог комитета Представничког дома демократа из Калифорније Адам ШИФ објавио да ће бити расветљаване и  „контраобавештајне претње које могу изазвати везе или координација грађана САД са руском владом или другим страним лицима“

СПЕЦИЈАЛНИ комитет доњег дома  Конгреса САД за обавештајне службе обновиће истрагу поводом покушаја мешања у америчке председничке одржане 2016-те и „могуће завере између Москве и предизборног штаба Доналда Трампа“.

Отварање, тачније – обнављање истраге, објавио је председник тог комитета Представничког дома демократа из Калифорније Адам Шиф.

Иако је исти комитет такве истрагу водио у време када су у доњем дому већину имали републиканци – не откривши ништа што би повезало актуелног председника САД и његови изборни штаб са Русијом, Шиф је најавио да ће нова истрага бити брижљива и темељна и да ће се бавити „покушајима Русије и других страних субјеката да утичу на на америчке политичке процесе за време избора 2016-те“.

Открио је да ће комитет отворити истрагу и „поводом могућих контраобавештајних претњи које могу изазвати везе или координација грађана САД са руском владом или другим страним лицима“.

Прецизирао је да ће се „чешљати“ постојање „финансијских и других полуга утицаја у рукама таквих лица“.

Шифов комитет је своју „руску истрагу“ зваршио 2018-те и дошао до закључка да нису постојале никакве везе Трампа са Русијом, а да ни Русија ни друге државе нису извршиле никакав утицај на исход председничких избора на којима је Трамп победио Хилари Клинтон, иако су то покушавале.

У време прве истраге републиканци су контролисали све комитете Представничког дома, а сада су под контролом демократа.

Истом истрагом се већ годину и по бави амерички специјални тужилац Роберт Милер.

http://fakti.org/alter-america/specijalni-komitet-donjeg-doma-kongresa-sad-obnavlja-rusku-istragu-protiv-trampa

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар