Odabrano Svijet

Specijalni komitet donjeg doma Kongresa SAD obnavlja „rusku istragu“ protiv Trampa

ZAVRŠIO JE 2018. I POTPUNO OPRAVDAO ŠEFA DRŽAVE, ALI SU GA TADA VODILI REPUBLIKANCI
  • Predsednik tog komiteta Predstavničkog doma demokrata iz Kalifornije Adam ŠIF objavio da će biti rasvetljavane i  „kontraobaveštajne pretnje koje mogu izazvati veze ili koordinacija građana SAD sa ruskom vladom ili drugim stranim licima“

SPECIJALNI komitet donjeg doma  Kongresa SAD za obaveštajne službe obnoviće istragu povodom pokušaja mešanja u američke predsedničke održane 2016-te i „moguće zavere između Moskve i predizbornog štaba Donalda Trampa“.

Otvaranje, tačnije – obnavljanje istrage, objavio je predsednik tog komiteta Predstavničkog doma demokrata iz Kalifornije Adam Šif.

Iako je isti komitet takve istragu vodio u vreme kada su u donjem domu većinu imali republikanci – ne otkrivši ništa što bi povezalo aktuelnog predsednika SAD i njegovi izborni štab sa Rusijom, Šif je najavio da će nova istraga biti brižljiva i temeljna i da će se baviti „pokušajima Rusije i drugih stranih subjekata da utiču na na američke političke procese za vreme izbora 2016-te“.

Otkrio je da će komitet otvoriti istragu i „povodom mogućih kontraobaveštajnih pretnji koje mogu izazvati veze ili koordinacija građana SAD sa ruskom vladom ili drugim stranim licima“.

Precizirao je da će se „češljati“ postojanje „finansijskih i drugih poluga uticaja u rukama takvih lica“.

Šifov komitet je svoju „rusku istragu“ zvaršio 2018-te i došao do zaključka da nisu postojale nikakve veze Trampa sa Rusijom, a da ni Rusija ni druge države nisu izvršile nikakav uticaj na ishod predsedničkih izbora na kojima je Tramp pobedio Hilari Klinton, iako su to pokušavale.

U vreme prve istrage republikanci su kontrolisali sve komitete Predstavničkog doma, a sada su pod kontrolom demokrata.

Istom istragom se već godinu i po bavi američki specijalni tužilac Robert Miler.

http://fakti.org/alter-america/specijalni-komitet-donjeg-doma-kongresa-sad-obnavlja-rusku-istragu-protiv-trampa

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar