Одабрано Свијет

Трамп: Бајден је апсолутно корумпирани политичар – такав је читав живот

ОБЈАВЉЕНА ПРЕПИСКА БАЈДЕНОВОГ СИНА ХАНТЕРА КОЈИ СЕ СУМЊИЧИ ЗА КОРУПТИВНИХ 16,5 МИЛИОНА ДОЛАРА
  • Твитер и Фејсбук назвао трећом руком Демократске партије, односно њеног  Демократског националног комитета

ДОНАЛД Трамп назвао је свог супарника на предстојећим предсједничким изборима – кандидата Демократске партије Џоа Бајдена – корумпираним политичаром.

У интервјуу Fox Business додатно је нагласио:

„Бајден је апсолутно корумпиран политичар. Такав је био читав живот“.

На овај начин је одреаговао на објављивање преписке између Баједновог сина Хантера Бајдена и савјетника управе украјинске фирме Burisma Вадима Пожарског.

Хантер је у тој фирми био члан управе, можда и главни, а Трамп се снажно успротивио тврдњи да је историја те преписке изрежирана и повезана са америчким предсједничким изборима.

У истом интервјуу је опет критиковао друштвене мреже Твитер и Фејсбук, назвавши их трећом руком Демократског националног комитета.

Портпаролка Бијеле куће Кајли МекЕнани блокирана је на Твитеру након што је `поделила` извештај New York Posta та о прекоморским пословима“ Хантера Бајдена.

Украјински посланик Андриј Деркач оптужио је 11. новембра 2019. Хантера Бајдена да је од компаније Burisma преко посредничке фирме Pocemont Seneca Boa – примио најмање 16,5 милиона долара.

Такође је јавно рекао да су финансијске обавјештајне службе Летоније доставиле Државном тужиоцу и Државном финансијском надзору Украјине „доказе о могућем учешћу Хантера Бајдена у шемама корупције.

Деркач се више пута сретао са Трамповим главним правним савјетником Рудолфом Ђулијанијем, бившим градоначелником Њујорка.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар