Odabrano Svijet

Tramp objavio da SAD pretvaraju kosmos u svoju vojnu oblast

ISTOVREMENO POTPISAO DEKRET O FORMIRANJU AMERIČKIH KOSMIČKIH SNAGA
  • Da bi opravdao svopstvene poteze, predsednik SAD objavio da „potencijalni protivnici“ njegove zemlje „svoje vojne potencijale već prenose u kosmos“, sa ambicijom da Amerikance onemoguće da taj prostor „koriste u vreme konflikata i kriza“

DONALD Tramp je proglasio kosmički prostor prioritetom nacionalne bezbednosti.

Istovremeno je potpisao ukaz o formiranju Kosmičkih snaga, kao posebnog roda Oružanih snaga SAD.

Američki lider ne krije da Sjedinjene Države pretvaraju kosmos u svoju „vojnu oblast“.

Da bi opravdao svopstvene poteze, Tramp je objavio da „potencijalni protivnici“ njegove zemlje „svoje vojne potencijale već prenose u kosmos“, sa ambicijom da Amerikance onemoguće da taj prostor „koriste u vreme konflikata i kriza“.

Tramp je istim ukazom Pentagonu naložio da pripremi pravno opravdanje za formiranje Kosmičkih snaga koje će formacijski biti u nadležnosti Ministarstva za vojnnnu avijaciju.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije ocenilo je da Trampova adminitracija pokušava da resetuje program „Rat zvezda“ bivšeg američkog predsednika Ronalda Regana „na novom tehnološkom nivou“.

Rusko ministarstvo je apelovalo na Vašington da odustane od takvih planova, naglasivši da najveći rizik predstavljap okušaj formiranja kosmičke protivraketne odbrane.

Upozorilo je da će to neminovno izljazvati novu trku u naoružanju.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/tramp-objavio-da-sad-pretvaraju-kosmos-u-svoju-vojni-prostor

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar