Свијет

Трамп објавио да више није „под опсадом“ и да почиње борбу за други мандат у Бијелој кући

ОДЛУКУ ОБЈАВИО НА МИТИНГУ СВОЈИХ ПРИСТАЛИЦА У ОРЛАНДУ И ПОЗВАО АМЕРИКАНЦЕ ДА „ГЛАСАЈУ И ГЛАСАЈУ“
  • «Објављујем да почињем политичку борбу за други предсједнички мандат. У вријеме када  Сједињене Државе цвјетају и достижу новее висине. Наша економија је постала објект зависти цијелог свијета. Можда је у најбољем стању у цијелој нашој историји»
  • Присталицама предочио да жели да ствари „доведе до краја“ и нагласио: «Ојачали смо Оружане снаге, увели санкције против Русије и цијелој Европи обезбиједили алтернативне изворе енергије, а то је озбиљна конкуренција Русији. Нико према Русији није био жешћи од Доналда Трампа. Демократе не интересује Русије. Њих занима само да се докопају власти»

ДОНАЛД Трамп је објавио да почиње кампању за предсједничке изборе који ће бити одржани 2. новембра 2020-те.

Учинио је то на митингу својих присталица у Орланду. Притом им је рекао и ово:

«Објављујем да почињем политичку борбу за други предсједнички мандат. У вијреме када  Сједињене Државе цвјетају и достижу нове висине. Наша економија је постала објект зависти цијелог свијета. Можда је у најбољем стању у цијелој нашој историји».

Говорећи о својој побједи на изборима 2016-те, указао је и, добивши дуг и снажан аплауз, обећао:

«Једном сам победио и сада намјеравам да то учиним поново. Овога пута ћу ствари довести до краја».

Ово «до краја» посебно је разјаснио:

«Ако желите да ставимо тачку на корумпирани систем – једном заувијек, изађите 3. новембра 2020-те на биралишта и гласајте. Гласајте и гласајте. Током протекле двије и по године били смо под опсадом. Извјештај (специјалног тужиоца Роберта) Милера донио нам је побједу, а они желе да све понове».

Трамп је похвално на рачун своје администрације рекао: «Ојачали смо Оружане снаге, увели санкције против Русије и цијелој Европи обезбједили алтернативне изворе енергије, а то је озбиљна конкуренција Русији. Нико према Русији није био жешћи од Доналда Трампа. Демократе не интересује Русије. Њих занима само да се докопају власти».

Амерички предсједник је, иначе, продужио важење повишеног степена упозорења у вези са Западним Балканом који је на снази од 2001. године.

Бијела кућа је навела да се пријетње са Балкана нису отклоњене а да се огледају и у опструкцији имплементације Дејтонског споразума у Босни и Херцеговини.

Пријетња се огледа у поступцима особа које су укључене, помажу, финансирају или подржавају екстремистичко насиље у Сјеверној Македонији и другим државама Западног Балкана, као и опструкцији Резолуције УН 1244 на Косову која није отклоњена“, наведено је у одлуци коју је потписао Трамп.

Трамп је обавијестио Конгрес САД-а да пријетња због које је такав степен упозорења уведен и даље постоји.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар